Zsuzsanna Jakab, director OMS: „Vaccinurile sunt sigure! Nu există NICIO legătură între ele și autism”

Zsuzsanna Jakab directorul OMS

Directorul OMS a declarat, ieri, că există studii care atestă că imunizarea salvează vieți. Ea speră ca rubeola și rujeola să fie eradicate în România, iar încrederea populației în imunizare să crească.

„Copiii sunt viitorul nostru, sunt investiția pe care o facem, și cel mai bun dar pe care-l putem da copiilor noștri este să-i imunizăm. (…) În Europa avem ca target eliminarea tuturor bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, o parte dintre ele sunt deja depășite, cum este variola, sunt pe aproape să elimine poliomielita, cel puțin în zona Uniunii Europene nu mai avem poliomielită de 15 ani, și două treimi din țările europene au eliminat deja rujeola și trebuie să lucrăm acum foarte îndeaproape cu țările care încă o au, incluzând aici și România”.

„Vaccinurile sunt absolut sigure! S-au făcut numeroase studii epidemiologice în ani 90, pentru că atunci au fost descoperite și aprobate, care arată foarte clar că nu există dovezi a niciunei reacții adverse ale acestor vaccinurilor, ci din contră, ele sunt sigure și nu există nicio legătură între autism și vaccinare. Sunt tot atât de mulți copii cu autism și în rândul celor care sunt vaccinați, cât și în rândul celor care sunt nevaccinați. Aceste studii sunt disponibile”, a mai spus Zsuzsanna Jakab.