Viviana German, coregraf al Centrului MiniMe, a pus în scenă spectacolul Feeria Dansului

balet

2 iunie. Orele 17:30. Părinți emoționați și copilași nerăbdători au luat cu asalt sala principala de la Arcub. În scurt timp, aceasta s-a dovedit a fi prea mică pentru cei aproape 80 de copii și 200 de adulți care au venit să participe la spectacolul Feeria Dansului, spectacol organizat de Centrul MiniMe, Fundația Nadia Comăneci și gândit de la a la z de coregraful Viviana German.  “O să dansăm pentru prima dată pe o scenă adevărată. Și o să primim și un trofeu din aur, o să fie minunat. Sunt cu adevărat nerăbdătoare  și nu înțeleg de ce trece atât de greu timpul. Da, știu sigur că o să dansăm impecabil”, a explicat o fetiță din Feeria albastră (numele grupei din care au făcut parte micuțele  îmbrăcate în costume de culoare albastră) unei doamne care a fost curioasă să afle ce eveniment va avea loc acolo, surprinsă să vadă zeci de prințese cu tu-tu-uri roz, albe, lila, turquoise, albastru și galben.

Viviana German, coregraf al Centrului MiniMe, a pus în scenă spectacolul Feeria Dansului

Spectacolul a fost deschis chiar de către coregraful Viviana German care a făcut o mică demonstrație de balet pe o binecunoscută melodie, apoi și-a invitat elevii – rând pe rând, să urce pe scenă și să ofere un spectacol de neuitat. I-a încurajat, le-a dat indicații, iar la final i-a felicitat.

Pentru 80% dintre copiii care au participat la acest spectacol a fost pentru prima dată când au avut ocazia să urce pe o scenă adevărată, într-o sală de spectacol. Să amintim și faptul că participanții au vârste cuprinse între doi și șase ani. Cu toate acestea, micuții s-au descurcat excelent. Meritul aparține, și trebuie să spunem asta, în totalitate coregrafului Viviana German! De multe ori, nouă (părinților) ne este greu să ne descurcăm cu unul. Cu toate acestea, Viviana a știut cum să  îi mobilizeze pe cei mici astfel încât aceștia să urce pe scenă, să aibă curjul să privească în sală, să zâmbească și să trăiască cu adevărat clipele ce aveau să le petreacă pe scenă. Astfel, Viviana a creat acestor micuți o filă de neuitat în cartea cu amintiri a fiecăruia dintre ei. De neprețuit! Practic, le-a oferit o primă șansă de a se simți importanți. Le-a crescut stima de sine și sentimentul că pot. Le-a demonstrat astfel că fiecare își poate depăși limitele. Dar că pentru asta ai nevoie de pasiune, crez și multă muncă. Acest mesaj le va folosi în viață. De fapt, cam asta ar trebui să învețe și la școală, dar nu discutăm acum despre sistemul educațional românesc, un subiect atât de dureros.

Viviana German, coregraf al Centrului MiniMe, a pus în scenă spectacolul Feeria Dansului

Pentru că de primii ani din viață depinde viitorul adultului de mâine, cred că efectele benefice ale participării unui copil la un astfel de eveniment nu se vor vedea acum. Dar peste niște ani va face diferența!

Vă întrebați poate cum reușește totuși Viviana să îi determine pe micuți să fie implicați la cursuri…, să lase pentru o oră și jumătate (în cazul baletului) joaca și să muncească. În fiecare săptămână. Și să o facă cu plăcere. Ne spune chiar ea: “Prin multă iubire. Lucrez cu 200 de copii și pot să spun că este primul lucru de care aceștia au nevoie. Îi formez de la 2 anișori. Întâi prin exerciții de balet, apoi prin cele de dans. Toți avem eleganță, de când ne naștem, dar aceasta trebuie fructificată în cel mai bun mod posibil”, explică Viviana German, coregraf în proiectul MiniMe, dezvoltat de Fundația „Nadia Comăneci”.

Viviana German, coregraf al Centrului MiniMe, a pus în scenă spectacolul Feeria Dansului

Proiectul MiniMe, dezvoltat de Fundația Nadia Comaneci, este un  proiect educativ- sportiv non-competitional, adresat copiilor de 1- 12  ani, care își propune să contribuie la dezvoltarea armonioasa a  copiilor din punct de vedere intelectual, motric, psihic și emoțional.

„Spectacolul Feeria Dansului a fost o dorință comună a  coregrafului Viviana German și a echipei Fundației Nadia Comăneci, inițiativă primită foarte bine și de către părinții care au micuții la cursurile de dans și balet din cadrul Centrului MiniMe. Pentru majoritatea copiilor, acest spectacol a reprezentat prima ieșire pe o scenă adevarată, cum  spunea chiar unul dintre copii la un moment dat”, a spus Iuliana Roca, project-manager al Fundației Nadia Comăneci.

Viviana German, coregraf al Centrului MiniMe, a pus în scenă spectacolul Feeria Dansului

La final, micuții au mai urcat o dată pe scenă pentru a primi mult-râvnitul trofeu. Fără să le spună nimeni, micuții ridicau cu mânuțele trofeele deasupra capului, ca marii campioni. Parcă își spuneau: “Primul trofeu. Doar începutul. O viață plină de excelență”. Au primit și foarte multe daruri de la Apa Devin, Sleep Talk, RoStar, Tymbark, Terra Park, Fabrica de Sandwichuri, Editura Diana etc. Au susținut evenimentul și Polimedia, Smart & Happy Child, Arcub, Grădinița Gsp, Asociatia Ed4Lead, Trofeea și Sideria.