Uită de pretenţii! Bucură-te de sănătatea copilului!

Sănătatea copilului

Ba că nu ştie cifrele, ba că nu face la oliţă, ba că nu ţine bine linguriţa sau că a luat un „insuficient” la engleză. Motive de nemulţumire, de mamă. Zilnic, ne confruntăm cu astfel de probleme, considerate, fiecare la vremea ei, extrem de importantă şi, eventual, dificil de rezolvat.

Pe mine mă mai trezeşte din nemulţumirile de felul ăsta câte o febră grea, pe alte mămici câte o mână ruptă ori vreo boală a copilăriei. Şi atunci parcă totul se transformă, din nou: problemele ce ieri ni se păreau extrem de importante ajung minore şi sunt chiar ignorate. Atunci fiecare dintre noi îşi aminteşte că, de fapt, are o singură mare dorinţă: aceea de a avea un copil sănătos.

Când medicamentele sunt înşirate pe masă, nu prea îţi mai pasă că nu-l pronunţă bine pe „r” sau că nu scrie aşa de caligrafic cum ai vrea tu ori că refuză să se joace cu băieţelul din vecini. Nu. În clipe de felul ăsta ai face orice să dai timpul înapoi până la ziua în care erai nemulţumită că odrasla ta nu se descurca prea bine cu „r, răţuşcă, rămurică”, dar era sănătoasă.

Când temperatura urcă şi tot urcă pe scara termometrului, iar tusea copilului ţi se pare a fi unicul duşman pe care l-ai vrea doborât vreodată, când nu mai nimereşti tastele telefonului în înfrigurarea de a vorbi mai repede cu doctorul, atunci preţuieşti ziua în care erai ţâfnoasă pentru „insuficientul” de la engleză. Atunci pretenţiile îţi scad (sau poate, de fapt, ajung la normal), iar presiunea lui „trebuie” dispare ca prin magie.

Aşa că, opreşte-te o clipă şi ia de priveşte astăzi atent la copilul tău! Da, e sănătos, e bine dispus? Nu-i aşa că asta contează „până la lună şi înapoi”, iar faptul că nu renunţă la suzetă e un mizilic? Nu-i aşa că bucuria râsului său e mai mare decât indispoziţia dată de absenţa din lista premianţilor şcolii?

Hai! Uită nemulţumirile toate şi bucură-te de sănătatea copilului tău! Merită!