Să ne jucăm altfel. La Mr.Mentorus!

Ateliere dezvoltare personală Mr. Mentorus

– Mami, mâine e sâmbătă?
– Da!
– Ce bine, ce bine!
– De ce?
– Păi sâmbăta mergem la joacă, la Crina!

Dialogul ăsta se repetă în fiecare vineri, de câteva săptămâni încoace, de când merg cu fetiţa mea la Mr. Mentorus, la atelierul de dezvoltare personală prin joc. Iar Crina nu e o fetiţă de vârsta copilei mele, ci sociolog şi trainer.

Eu am descoperit acţiunile Crinei Grigore, cea „vinovată” de bucuria săptămânală a fetei mele, pe Internet. Căutam un loc în care copila mea să se joace şi să şi înveţe. Să se distreze şi să acumuleze informaţii. Să se simtă bine şi să comunice. Să lege prietenii şi să lucreze în echipă. Să râdă şi să-şi dezvolte creativitatea. Să fie fericită şi să comunice fără pic de teamă.

Şi am găsit pe www.mrmentorus.ro exact ce voiam. Aşa că într-o sâmbătă, la 10.30 (zi şi ore ideale pentru mine şi fetiţa mea) am fost la Mr.Mentorus. O alegere care s-a dovedit a fi excelentă. Copila s-a simţit atât de bine, încât la final a întrebat repede: „Mai venim, da? Când mai venim?”.

Şi am mai venit! Sâmbătă de sâmbătă, am fost şi vom fi prezente la „joacă”. Una bine gândită de Crina Grigore, folositoare tuturor copiilor care vin la atelier. De ce?

La Mr. Mentorus nu sunt calculatoare ori tablete. Se joacă însă „Jenga” (un turn de construcţie, ce presupune planificare, atenţie, coordonare, concentrare) ori „Vânătoarea comorilor” sau „Fierbinte sau rece”. La ultimele două workshopuri de la Mr.Mentorus s-au încins şi jocuri cu cărţi „Halli Galli”, ce s-au dovedit a fi adevărate exerciţii de viteză, atenţie şi gândire.

Tot aici se colorează, se decupează, se creează personaje din vată, hârtie şi scoci, se discută, se argumentează.
La Mr. Mentorus nu sunt telefoane mobile şi nici televizoare, dar sunt jocuri de strategie, poveşti, râsete şi voie bună. E un loc unde distracţia se împleteşte armonios cu creativitatea şi curiozitatea, un spaţiu în care se (re)capătă, se întăresc şi cresc încrederea în forţele proprii şi stima de sine. Pe scurt, aici se face educaţie prin divertisment. De nota zece.
Mie mi-a fost suficient un sigur workshop pentru a deveni fan Mr. Mentorus, aşa că în fiecare vineri seara mă bucur mult atunci când aud: „Mami, mâine mergem la Mentorus, daa?”.

„Sigur că mergem”, îi răspund eu, bucuroasă că ne ducem undeva unde voi descoperi, din nou, că imaginaţia şi creativitatea copiilor sunt la cote de nebănuit. Le trebuie doar un start magic. De la Crina Grigore.

P.S. Mr. Mentorus este situat pe strada Lt. Col. Constantin Marinescu, nr. 17 D, et. 3, ap. 8. Cursul de dezvoltare personală este sâmbăta, de la 10.30 la 12.30.