Rucsac de mămică exagerată

Rucsac de mamă

Şerveţele umede, şerveţele uscate, ochelari de soare, două jucării mici, dezinfectant, leucoplast, o sticlă de apă plată la jumătate, o pereche de şosete, un tricou, o pereche de colanţi, o pălărie, o bluză cu mâneci lungi sau o geacă, o pelerină de ploaie (din când în când), camera foto, un pachet de biscuiţi (sau chiar nişte sandviciuri). Şi portofelul.

N-am uitat nimic. Deci putem să plecăm! Afară, în parc, în vizită ori la vreun loc de joacă de interior.

Destul de mulţi părinţi m-au ironizat pe tema rucsacului pe care „nu-l mai las” din spate. Dar, pe bune, e chiar foarte comod (în zilele cu ceva vânt chiar mi se pare că ţine cald) şi nici nu e greu. Are mai multe locaşuri şi buzunărele, fiecare cu atribuţiile lui bine stabilite, aşa încât atunci când copilul are vreo nevoie, nu scotocesc la nesfârşit în bagaj. Sau cel puţin aşa îmi place să cred.

Şi da, chiar am avut nevoie de toate cele pe care le-am enumerat mai sus. E adevărat, nu de fiecare dată. Dar m-am simţit bine că le-am avut la noi şi că n-a trebuit să plecăm mai repede din parc pentru că, de exemplu, n-avem „ceva cu mânecă lungă”, potrivit cu vremea. Şi nici când ne-a prins ploaia nu m-am enervat. Am scos pelerina, am aşteptat să treacă marea răpăială, după care am purces la sărit în bălţi. Fără să ne întoarcem acasă!

Tu ai aşa un rucsac? Chiar? Şi ce tot cari în el?Eşti exagerată, dragă!