Refuzul vaccinării, criticat dur de premier

vaccinare obligatorie scoala

Premierul Mihai Tudose a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, o campanie „închegată” și „continuă” în privința vaccinării. „Am solicitat domnului ministru Bodog o campanie închegată și nu pe termen foarte scurt, ci o campanie continuă pe vaccinare”, a spus Tudose, după ce a participat la conferința Proiectului “Multi risc – modul I”.

Totodată, șeful Executivului a cerut soluții pentru cazul părinților care nu-și duc copiii la vaccinat. El a criticat dur părinții care nu sunt de acord cu vaccinarea: „Acel părinte care refuză vaccinarea și pune în pericol inconștient viața copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecția copilului… Alți părinți sunt decăzuți din drepturi pentru fapte mult mai puțin grave. Când un părinte își condamnă copilul practic la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a spus Mihai Tudose.

Reamintim că în cadrul unei ședințe de Guvern, premierul și-a arătat îngrijorarea vizavi de faptul că în România există copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei și i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, să rezolve această situație: ”Nu se poate aşa ceva! Înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatar”.

Tudose i-a dat un termen-limită ministrul Sănătăţii, pentru a găsi o cale ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării, iar astăzi Bodog ar trebui să vină cu soluțiile.
Procentul de copii vaccinați în România a scăzut dramatic în ultimii ani, iar România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, în urma căreia au murit 33 de persoane.