Profesori de nota 2 au ajuns să predea copiilor. Cum este posibil așa ceva

scoala profesori repetenti

Asta-i România de azi. O mare parte dintre dintre profesorii vasluieni n-au fost în stare să ia nici măcar “cinci-ul” de trecere al examenlor de definitivat şi titularizare.

Examenele anuale dedicate profesorilor, definitivatul şi titularizarea, scot la iveală cazuri aberate, ale unor cadre didactice care, deşi au vechime în “câmpul muncii”, în momentul în care trebuie să îsi demonstreze cunoştinţele au cam dat-o în bară.

La examenul de definitivat desfășurat în această lună, susținut de 153 de profesori în judetul Vaslui, au ieşit în evidentă notele foarte mici ale unor candidaţi, un semn clar că aceștia ar avea nevoie de ceva meditații, cu toate că unii au fost plătiţi în ultimii nouă ani să educe şi să înveţe elevii. Având în vedere că rezultatele nu sunt secrete, mulţi profesori se fac de râs în fața elevilor, care află că “domnul sau doamna profesoară” a învăţat de nota 2.

O situaţie greu de imaginat pentru o țară care face parte din UE  este a unui profesor de limba şi literatura română, care de nouă ani învaţă elevii, dar care nu a fost în stare să ia nici măcar nota 5 la definitivat. Este vorba despre Marina- Nicoleta Badarau, încadrată la Scoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Oseşti.

Și cazul profesorului Petru-Florin Boitan este strigător la cer. După 7 ani de învăţământ în care a predat psihopedagogie specială, lucrând practic cu elevii care au probleme, încadrare – “Centrul școlar de Educație Incluzivă Constantin Pufan” Vaslui, a fost notat cu 2,20.