Premierul Tudose, referitor la slaba vaccinare: “Nu trebuia să moară niște copii!

Vacin la bolile copilăriei

În ședința de Guvern de azi, premierul Mihai Tudose și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu raportul în privința situației vaccinării prezentat de ministrul Sănătății, Florian Bodog.
Șeful Sănătății a anunțat că a convocat cinci directori din Direcția de Sănătate Publică în ceea ce privește acoperirea foarte slabă a vaccinării și că a depus la prima lectură în Guvern, pentru prima citire, legea vaccinării. Totodată, el a precizat că unul dintre secretarii de stat va urmări în fiecare zi modul în care se desfășoară vaccinarea și că, unde va fi nevoie, va participa personal la grupurile de lucru pentru a organiza vaccinarea în colectivitățile care nu sunt înscrise la medicii de familie.

“Nu cred că puteați să faceți o prezentare mai pe scurt decât asta pe un subiect foarte complicat! Iar faptul că veți verifica doar cinci vinovați eu cred că e doar un slab început, nici măcar un bun început. Nu trebuia să moară niște oameni, niște copii, și noi să ne enervăm toți, ca să descoperim că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp, domnule ministru!”, a spus premierul, vădit nemulțumit.

Totodată, șeful Guvernului l-a atenționat pe ministrul Sănătății că nu trebuie să se oprească cu vaccinarea la “cazurile de jos”, pentru că “nici preminații nu sunt acolo unde trebuie să fie”.
Reamintim că procentul de copii vaccinați în România a scăzut dramatic în ultimii ani, iar România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, în urma căreia au murit 33 de persoane.