Cum îți poți recupera energia, motivaţia și entuziasmul pentru o viață sănătoasă

cincan

În ultimii ani soțul meu și cu mine ne tot luptăm cu kilogramele în plus și pierdem constant lupta. Nu ducem o viață haotică, dar ne plângem de ceea ce se plâng cam toți prietenii noștri: prea puțin timp liber, mese târzii, lipsă de mișcare și un număr mare de încercări eșuate de a slăbi. De curând însă am descoperit un program care pentru noi a funcționat, un proiect integrat care include consiliere nutrițională, psihologică și sport.

După aproximativ 3 luni de Revvolution, pot să descriu acest program în doar 4 cuvinte: Energie. Motivaţie. Entuziasm. Pasiune. Mă simt iar energică, veselă şi încep să descopăr, ca un copil  într-un magazin, toate hainele pe care le uitasem în şifonier.

Am început programul împreună cu soţul meu Ştefan, la recomandarea unei persoane dragi nouă, căreia îi mulțumim și pe această cale pentru sfat, care a venit la momentul cel mai potrivit. Venisem din vacanţă, şi după “proba cântarului”, am decis că trebuie să facem ceva … şi urgent … nu mai puteam continua în felul acesta!

Am început programul fără să cred cu adevărat că pot slăbi mâncând mai mult decât înainte. În planul alimentar aveam trei mese principale și două gustări în fiecare zi, ceea ce reprezenta o cantitate considerabil mai mare decât ceea ce consumam până la acel moment. După prima lună, însă, am realizat că este posibil. Ne simţeam energici, şi, respectând aceste mese, nu am avut niciodată senzaţia de foame, nu am simțit nevoia să mâncăm în plus, nu am simțit nevoia să dăm iama în dulciuri.

Antrenamentele dau dependență, important este să începi. Sunt foarte diferite de fiecare data iar combinațiile sunt neașteptate, nu ai ocazia să te plictisești. În plus, sunt interactive și în permanență ai sprijinul unui antrenor care te corectează atunci când greșești, te încurajează atunci când simți că nu mai poți sau îți modifică exercițiile dacă nu poți executa ceva.

Faptul că un antrenor este mereu atent la felul cum executam mișcările ne-a ajutat să învățăm să le efectuăm corect, să nu ne accidentăm și să vrem mereu să dăm tot ce avem mai bun, să ne depășim limitele.

Antrenorii sunt mereu cu zâmbetul pe buze, foarte deschişi şi foarte prietenoşi, și asta ne-a dat și nouă mereu o stare de bine. Energia lor pozitivă ne-a transformat și am ajuns să zâmbim cu gura până la urechi la fiecare antrenament. Pur și simplu nu ai cum să percepi mersul la sală ca pe o experiență neplăcută, la fiecare antrenament ești între prieteni J.

Ștefan are problem cu genunchiul și a suferit trei operații pentru corectarea problemei. Kilogramele în plus îi făceau deja probele deoarece puneau presiune pe piciorul operat. Ne-a fost puțin teamă la început ca exercițiile fizice să nu agraveze problema, motiv pentru care noi evitasem în trecut să ne facem abonamente la o sală de sport.

Teama noastră a dispărut încă de la primul antrenament când am văzut că antrenorii erau foarte atenți și adaptau exercițiile și intensitatea separat pentru el. Trei luni mai târziu durerile au dispărut complet și poate efectua o gamă largă de exerciții fără a întampina probleme. În plus, scăderea în greutate a ușurat presiunea constantă asupra genunchiului.

Pentru că Revvolution nu este o sală obișnuită, tot în cadrul acestui program a fost nevoie de o evaluarea initială și de o întâlnire cu un nutriționist. Prima întâlnire cu “Tanita” (analizatorul corporal) deși a fost neplăcută, deoarece am văzut realitatea ascunsă în spatele kilogramelor acumulate, a fost şi foarte motivantă. Ne-a ambiţionat foarte mult şi am dorit amândoi să dovedim că se poate, că ne putem schimba. Apoi, întâlnirea cu nutriţionistul Revvolution a fost extrem de plină de informații utile, sfaturi bune și încurajări. Am înțeles unde greșisem până atunci și ce trebuie schimbat pentru a reuși cu adevărat.

Pentru că am început programul Revvolution împreună cu Ștefan, am format o echipă cu un țel comun – scăderea în greutate. Planul alimentar a fost mult mai ușor de ținut în doi, nu era nevoie să gătesc separate pentru mine și pentru el, nu ne făceam problem că unul dintre noi ar pofti cumva la bunătățile din care celălalt se infruptă. Am mers la cumpărături împreună, ne-am pregătit mesele împreună, am mers la antrenamente împreună, ne-am cântărit împreună și ne-am bucurat tot împreună de rezultate.

Primele rezultate s-au văzut încă de la finalul primei luni de program. Fericirea noastră nu poate fi descrisă. Am reușit în echipă să rezistăm tentației dulciurilor și alimentelor interzise și ne-am mobilizat să facem mișcare în fiecare săptămână, exact așa cum ne-am propus. Am fost mult mai puternici în doi.

Pot spune sincer că am pierdut kilogramele cu zâmbetul pe buze și nu am avut momente în care să îmi pară rău că trebuie să mergem la sală. Nu a fost niciodată prea mult sau prea greu, din contră, aşteptăm cu nerăbdare zilele  de antrenament  pentru a mai bifa încă o luptă.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Revvolution? Faptul că este un program complet care cuprinde nu doar antrenamente fizice ci și partea de nutriție. Sunt impresionată de implicarea antrenorilor și sprijinul constant primit din partea echipei. În plus, dacă ai vreo nelămurire, un simplu mesaj pe grupul privat de Facebook te scoate la lumină. Comunitatea Revvolution este foarte unită și gata oricând să ajute un revvoluționar în nevoie.

Este un program foarte bine elaborat, cu ţinte realiste şi uşor de atins. Vă las şi câteva poze de care suntem foarte mândri.