O femeie împlinită profesional e o mama mai bună

mama implinita profesional

Sunt mamă de aproape șase ani și lucrez de când mă știu. Mai exact, în medie, de la 18 ani, ceea ce înseamnă în traducere de 17 ani. Am lucrat atât ca jurnalist, cât și ca om de PR. Ceea ce fac și acum. În momentele mele de sinceritate, recunosc că apariția primei mele fiice, Mara, m-a educat din punct de vedere organizare și prioritizare și m-a învățat că se poate spune și NU. Nu în sensul de refuz total, ci de fixare a unor deadline-uri umane. De o mai bună comunicare cu partenerii de afaceri.

Cum arata o zi din viața mea? Niciodată nu există tipare. Și uneori îmi spun singură “nu știu cum reușești”. Practic, de un an și ceva, am doi copii, ceea ce a însemnat și mai multe obstacole de depășit sau mai exact printre care să reușesc să jonglez. Sunt genul de om care crede cu tărie că a fi părinte nu te împiedică să fii serios la job, să fii prezent și să îți faci treaba cu plăcere și seriozitate. Nu mi-am pus viața profesională niciodată pe hold. Nici măcar atunci când am născut. Am lipsit firesc din peisaj – câteva zile spre două săptămâni, pentru ca apoi să îmi fac apariția discret ca și cum viața mea nu s-ar fi schimbat esențial. Viața personală și jobul sunt două chestiuni complementare, însă în același timp distincte. Cred asta din tot sufletul. Oamenii și clienții pentru care eu și colegii mei prestăm nu au de ce să se preocupe de cum îmi împart eu timpul ca să iau copilul de la grădiniță, să îl duc la balet, să îl duc la înot, să ies cu el în parc sau să îl hrănesc. La fel cum nici copiii mei nu sunt spamați cu informații legate de deadline-uri, presiuni făcute de diverse medii sau detalii legate de treburile mele zilnice.

Și una și alta din părți aud din zbor despre ceilalți, însă light și normal, pentru că ține de autenticitatea personală.
Îmi place mult ceea ce fac, îmi place elanul unui proiect nou și provocarea (chiar dacă sună a stereotip) de a găsi noi fațete unor chestiuni pe care le comunicăm de ani de zile. Munca mea îmi dă energie și mă face să am o stare de sprit bună pentru a le face față copiilor mei. Când merg la birou, la întâlniri, când am evenimente mă încarc și mă bucur, ceea ce mă face să fiu o mamă și mai bună. Cred că o femeie împlinită professional e o mamă mai bună. Mai tenace, mai îndrăzneață, mai senină și mai puternică pentru copiii ei.

Fiicele mele, Mara și Gloria, sunt adevărate monumente de iubire. Le privesc și le respir cu nesaț și mulțumesc Universului în fiecare clipă pentru ele. Chiar dacă, uneori, îmi fac viața amară și grea. Respir însă adânc, trag aer în piept, uneori mai urlu, câteodata mai plâng, însă sunt conștientă că azi e cea mai bună zi din viața mea. Ele m-au învățat că viitorul începe azi și că nu e nevoie să ne facem planuri peste planuri. E important să ne bucurăm de ceea ce suntem și mai apoi de ceea ce avem.

Așa e viața mea. Și e foarte frumoasă!