“Să nu cumva să te prind că mai scoți vreun sunet”!

Eugen Popa SleepTalk

Este sâmbătă seara și te pregătești să te revezi cu vechi prieteni de familie. Te aranjezi, îți pui rochia aceea superbă pe care ți-ai luat-o de atâta vreme și care aștepta cuminte pe umeraș ocazia specială în care să o arăți în lume, încalți pantofii cu dichis și ești gata să ai o seară nebună, ca în vremurile bune.
Îl iei pe al tău bărbat de-o toartă și vă îndreptați către ușă, pui mâna pe clanță și…. STOP! Băiețelul tău de trei ani strigă ca din gură de șarpe din dormitor că vrea să îl iei în brațe și să îi spui o poveste. Țipă, urlă și se zvorcolește și oricât s-ar chinui mama soacră să îl liniștească, nu-i chip, devine și mai agitat și din toată această nebunie, se trezește și fetița de un anișor și seara nebună se dezlățuie chiar la tine acasă. Din nou!

Ți se pare cunoscut acest scenariu? Fie că ești mămică sau tătic, bunic, bunică, frate sau orice altă “funcție” în care ai avut de-a face cu copii, cu siguranță ai trăit măcar odată o astfel de experiență și ai fost exasperat neștiind ce să faci astfel încât să liniștești copii mai repede, dar nu pentru a le închide gura ci pentru ca ei să se simtă în siguranță, protejați si iubiți necondiționat.

Cu toții ne-am dorit să avem copii care să ne asculte, să fie liniștiți, cu stimă și încredere de sine, să ȘTIE că îi iubim necondiționat chiar daca nu le luăm jucăria pe care tocmai au descoperit-o la magazinul din colț.
Însă nu toți reușim să comunicăm aceste deziderate în modul cel mai eficient posibil. Unii părinți nici măcar nu își pun problema în timp ce alții fie nu au timp, fie au alte lucruri mai “importante” de rezolvat.

Trebuie să ne reamintim constant că micuții sunt cu adevărat viitorul nostru și ca părinți trebuie să recunoaștem și să înțelegem cât mai repede acest lucru. Dacă vrem să avem grijă de copiii noștri, ACUM este cel mai bun moment să facem aceasta!

În momentul de față suntem bombardați constant cu programe, tehnici și metode care să ne ajute să comunicăm mai bine cu copiii, să îi înțelegem și să îi ajutăm să ne înțeleagă. Iar asta este excelent! Rezultatele apar și de multe ori transformările produse persistă în timp până la un stadiu de permanență.
De multe ori însă, poate de cele mai multe ori, chiar dacă se obține un rezultat de moment, reala cauză, cea care se află la baza problemei cu care se confruntă copilul și, prin extensie, părinții, rămâne nerezolvată, manifestarea sa doar migrând de la o formă la alta.

Să luăm exemplul unui copil timid. La baza acestei timidități se poate afla teama sau frica de a se exprima, dobândită într-un eveniment tensionat în care o persoană cu autoritate pentru copil (de obicei unul din părinți) i-a spus, pe un ton imperios și cu o mare încărcătură, într-o ieșire de moment “să nu cumva să te prind că mai scoți vreun sunet”! Prin diverse tehnici și metode, acest copil poate într-adevăr să scape de timiditate însă cauza acestei timidități va persista și va căuta acum un alt canal de exprimare, cu alte cuvinte de a se descărca din organism, printr-o reacție psihosomatică. Modalitatea de eliberare cea mai des întâlnită în astfel de cazuri este enurezisul (pipi în pat).

Toate aceste evenimente marchează copilul la un nivel foarte profund, mult mai adânc decât cel căruia ne adresăm în mod uzual. Acest nivel este cel la care se regăsesc crezurile, emoțiile, obiceiurile, automatismele. Nivelul Subconștient al minții.

Metodele și tehnicile obișnuite se adresează cu preponderență nivelului Conștient, cel care guvernează aspectele logice, raționale, volitive ale ființei.

Dacă vrem o reală schimbare, o profundă transformare de la interior la exterior a copilului, dacă ne dorim ca stima și încrederea sa de sine să se dezvolte și să se întărească devenind de nezdruncinat, dacă vrem ca el să se simtă iubit necondiționat atunci trebuie să comunicăm cu el la acel nivel profund al psihicului său, cu minte sa subconștientă.

Există însă o metodă extraordinar de simplă, rapidă, ușor de realizat și cu rezultate care uneori frizează miraculosul: SleepTalk. Aceasta este creată și dezvoltată de Joane Goulding, o australiancă, de-a lungul a patru decenii și care a ajutat mii de copii și de familii din întreaga lume.

Dacă îți pasă de copilul tău, dacă îți dorești să aibă un viitor fericit, plin de încredere și stimă de sine, plin de iubire de sine și de o forță interioară de invidiat, atunci cu siguranță merită să încerci Programul SleepTalk.

Dezvoltare emoțională la copii? Da

SleepTalk este o metodă de dezvoltare e inteligenței emoționale a copilului încă din primele clipe de viață. Se poate aplica și utiliza cu succes copiilor și tinerilor până în în jurul vârstei de aproximativ 16-18 ani.

SleepTalk nu este o terapie, dar prin rezultatele sale holistice, aduce o mare contribuție la rezolvarea a foarte multe probleme de ordin emoțional, mental și fiziologic.

Ne putem gândi la SleepTalk ca la o cheie care permite mesajelor de iubire și susținere din partea părinților să ajungă la acel nivel profund, subconștient al copilului, la acel nivel unde acest mesaj de iubire se transformă într-un crez care apoi stă la baza vieții fericite a copilului.

Oare câte acțiuni putem întreprinde dacă nu avem încredere în noi, în forțele noastre, în ceea ce suntem?? Probabil că nici una. SleepTalk ajută la consolidarea și dezvoltarea extraordinară a acestei încrederi de sine.

De-a lungul întregii noastre vieți suntem mereu în căutarea iubirii. Atât iubirea celorlalți precum și iubirea noastră față de sine! Din această iubire se naște și se dezvoltă încrederea și stima de sine!
În copilărie, mai mult decât în orice alt moment al vieții, avem nevoie să ne simțim iubiți, să știm și sa credem că suntem iubiți. Din păcate, tot atunci învățăm că lucrurile în viață sunt condiționate și că “trebuie” să facem ceva ca să obținem iubire, că trebuie să “merităm” iubirea.

SleepTalk elimină acest blocaj atât de limitativ și de distrugător! Aplicată în mod constant duce foarte repede la schimbări radicale în structura profundă interioară a copilului ajutându-l să se bucure pentru tot restul vieții de o stare de liniște sufletească și de forță, încredere și iubire de sine care împreună reprezintă piatra de temelie a unei vieți libere și împlinite. Și sunt convins că și TU îți dorești acest lucru pentru copilul tău, nu-i asa?

Dar, toate aceste rezultate au prețul lor. Un preț pe care părinții trebuie să îl plătească în fiecare seară, în mod constant, până când obțin rezultatul dorit! Dacă sunteți dispuși să plătiți acest preț pentru fericirea copilului vostru, dacă sunteți dispuși să investiți în zâmbetul și fericirea copilului vostru cu care va rămâne tot restul vieții atunci putem merge mai departe!
Nu trebuie să va scoateti portofelul sau cartea de credit! Nu trebuie să faceți un împrumut la bancă sau să puneți o ipotecă. Nu trebuie să vindeți din casă sau să vă mai luați un alt job!

Ok, pregătiți-vă!

Costul vostru, pentru o viață fericită și implinită a copilului vostru constă în a îi acorda 2 minute din timpul vostru în fiecare seară, după ce a adormit!

Atât!

Dacă această scurtă introducere v-a stârnit interesul și dacă doriți să investiți două minute din timpul vostru pentru o viață fericită a copilului vostru, atunci vă așteptăm la unul dintre workshopurile pentru părinți pe care le realizăm peste tot în țară pentru a descoperi cum puteți și voi să puneți bazele unei vieți pline de forță și putere interioară, de încredere și stimă de sine, de iubire necondiționată a copilului vostru.

Pentru mai multe detalii despre acest program, accesați: www.prosuccesstraining.ro/programe/workshop-sleeptalk/