Un medic stomatolog a refuzat să trateze un copilul cu autism. VIDEO

copil autism dat afara stomatolog

După ce o mamă a postat pe o reţea de socializare un filmuleţ în care acuză un medic stomatolog că a refuzat să-i trateze copilul pe motiv că acesta este autist, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a început, marţi, o anchetă internă.

“Dată afară din spital cu copilul de mână. Motivul? Nu îi tratează măseluţa plină de infecţie pentru că este autist. Vă rog distribuiţi să nu se mai întâmple aşa ceva şi cu alţi copilaşi. Am fost împinsă, mi s-a smuls telefonul din mână”, a scris mama care acuză medicul pe Facebook.

Femeia susţine că fiul ei nu a fost tratat de medicul stomatolog pentru că este autist.

Conducerea Spitalului Judeţean Prahova a început o anchetă internă.

”Ne-a semnalat pe mail. S-a declanşat ancheta. Am solicitat să ni se dea notă explicativă de la toţi cei implicaţi. Din ce am înţeles de la colegii din Unitatea de Primiri Urgenţe, luni seară a venit un copil cu un abces la măsea. I s-a recomandat întâi un tratament pe care mama l-a refuzat. Dar nu am vorbit cu medicul stomatolog încă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Nicolescu.

Acesta a adăugat că nu este de acord ca un refuz să se facă pe astfel de considerente şi că dacă se va adeveri întâmplarea, medicului i se poate desface contractual de muncă.