Mămică de doi. Ziua lucrează în bancă, iar noaptea dă viața Piñatelor

Piniata Kids

Tudori Elena, mămica a doi copilași superbi, lucrează de 14 ani într-o bancă,iar noaptea “țese” piñate vesele care aduc multe zâmbete pe chipurile celor mici, dar și a celor mari.
Povestea din spatele acestei micuțe afaceri de familie este una foarte frumoasă. După ce a născut, Elena a început să urmărească tot felul de emisiuni educative pentru cei mici, iar la un moment dat i-a atras atenția una în care o piñata a fost subiectul principal.”Însă, totul a început atunci când am avut o cumpănă financiară. M-am gândit ce și cum pot să mai aduc un venit în casă, dar să nu plec de acasă, astfel încâtsă pot sta totuși și cu puii mei (pentru că nu puteam să îmi mai iau un job, mă întorsesem deja la birou). Și din acel moment am început să mă documentez. care este istoria Piñatei, cum se poate face și ce materiale se pot folosi”, povestește emoționată Elena despre începuturile Piniata Kids.

“Oricât de greu ar fi, o iau de la început și mă agăț de orice firicel de lumină, să merg mai departe”

Prima piñata pe care a făcut-o a fost în  formă de Angry Birds, cadou pentru băiețelul unei prietene bune. A confecționat multe la început pe care le-a făcut cadou din dorința de a se promova. Și-a dat seama că așa vor vedea și alți micuți care își vor dori și ei, dar era ocazia perfecta ca și cei care dețin locuri de joacă să vadă ce minunății pot să iasă din mâinile ei. “În timpul în care lucram aceste pinate îmi încărcam bateriile. Simțeam că fac ceva și pentru mine. Cand ai copii mici timpul este alocat numai lor, iar când găsești un mod de a petrece timp și cu tine/pentru tine este minunat. Nu a fost ușor deloc, dar eu sunt un om căruia îi plac foarte mult detaliile și până nu iese totul așa cum îmi doresc, nu renunț. Oricât de greu ar fi, o iau de la început și mă agăț de orice firicel de lumină, să merg mai departe”, mai spune tânăra antreprenoare.

Elena reușește să-și facă jobul bine și să se ocupe și de mica ei afacere deși este și mămică a doi copilași minunați: Victor Andrei – 8 ani și Eliza Ștefania – 6 ani. Mămica ne-a povestit cât îi este de greu să meargă la birou, să facă și pinate și să aibă grijă și de familie.

“Încerc să prioritizez activitățile, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Dar, trebuie să recunosc, soțul meu mă ajută foarte mult, atât în creșterea copiilor, cât și cu pinatele (achiziționare materiale, livrare, este chiar ochiul critic al pinatelor pe care le fac ) și încercăm să ne împărțim sarcinile. Așa cum ai spus, în timpul săptămânii merg la birou, seara stau cu familia și noaptea fac pinatele dar și în weekend când micuții au alte activități. Am momente în care obosesc, sunt om, dar mă uit la familia mea, la copiii și soțul meu și realizez că am pentru ce să lupt, îmi spun că trebuie să merg mai departe, să nu renunț, că poate într-o zi ne vom putea întreține doar din acest proict. Da, asta îmi doresc, să dezvolt o afacere care să ne aducă un venit sigur, care să ne asigure un trai decent și care să ne mulțumească pe deplin”, ne mărturisește antreprenoarea despre planurile ei de viitor. Elena ne-a mai spus că cea mai mare satisfacție a ei este să-și vadă micuții zâmbind, fericiți și plini de entuziasm în tot ce realizează ei.

“Iubiți-vă copiii, nu-i comparați cu alții, încercați să le aduceți zâmbetul în fiecare zi”

Dar asta nu înseamnă că pinatele nu îi aduc bucurii. “Când fac piñata aștept cu nerăbdare să văd produsul final, să văd reacția clienților, atât a copiilor, cât și a părinților. Mulțumirea clienților mei o regăsesc în recomandările către prietenii lor și mai ales prin faptul că îmi comandă piñata și în anii următori. Mă simt apreciată și aceste mulțumiri mă fac să merg mai departe și să-mi doresc să le fac cât mai frumoase și mai deosebite”.

Cea mai trăsnită piñata pe care a făcut-o a fost Anonimus, o mască aparent ușoară, dar când a lucrat-o și-a dat seama că sunt multe aspecte de care trebuia să țin cont într-un timp foarte scurt. Cele mai dificile pinate de realizat sunt mașinile din Cars, lego Ninjago, prințesele, dinozaurii, poneii și cătelușii din Patrula Cățelușilor, dar nimic nu este imposibil de realizat pentru ea.

Prețul unei Pinate pleacă de la 100 lei și crește în funcție de dificultate, mărime, cu umplutură (cu dulciuri, baloane și confeti) sau fără, transport (dacă trebuie trimisă în alt oraș). Toți cei care vor să vadă minunățiile făcute de Elena o găsesc pe Facebook (Piniata Kids).

Elena are și câteva sfaturi pentru părinți extrem de frumoase.

“Iubiți-vă copiii, nu-i comparați cu alții, încercați să le aduceți zâmbetul în fiecare zi. Fericirea lor este cea mai importantă. Petreceți cât mai mult timp cu ei și zâmbiți mai mult”, conchide mămica.