Mămică antreprenor: Răspunde copiilor tăi la cât mai multe DE CE-uri și încurajează-i să exploreze

Looking Fit Tineretului

 

“You don’t have to be great to start, but you have to start to be great”, este motto-ul după care se ghidează în viață Andrea Voicu, mămica a doi copii: Darius, un băiețel superb în vârstă de doi ani și opt luni, și Alesia – o bebelușă de doar nouă luni care este încă alăptată. Acest aspect nu a împiedicat-o pe Andreea să se preocupe și de viața profesională, reușind în această perioadă să pună pe picioare un business într-o piață destul de aglomerată: Looking Fit, sală de aerobic pentru adulți, dar și de activități sportive pentru copii, în Capitală (la un minut de stația de metrou Tineretului).

“Ne dorim multe lucruri, dar câți dintre noi au curajul să ia atitudine și să facă ceva pentru a-și îndeplini visele? Pentru a ajunge acolo unde-ți dorești nu este de-ajuns să-ți dorești: este nevoie să și faci ceva concret în direcția respectivă, dar și să fii pregătit să faci multe sacrificii și să muncești enorm”, este de părere Andreea Voicu.Mămică antreprenor: Răspunde copiilor tăi la cât mai multe DE CE-uri și încurajează-i să exploreze

Redactorii site-ului Smart & Happy Child au stat de vorbă cu Andreea Voicu, general manager al Looking Fit, despre viața de mămică, dar și despre cea de antreprenoare.

Un business de familie

Cum v-a venit ideea să deschideți Looking Fit?

Ideea unui astfel de business mi-a întrezărit în minte încă de acum câțiva ani, într-o perioadă în care începusem să merg la o sală de aerobic, împreună cu o colegă de serviciu. Atunci mi-am dat seama că mi-ar plăcea să promovez un stil de viață activ și sănătos. Confortul pe care-l alegem în viața de zi cu zi ne împinge la un stil de viață sedentar. Acesta este și motivul care m-a determinat să cred cu tărie că sportul ar trebui să joace un rol esențial în rutina zilnică a fiecărei persoane.

Din experiența personală mi-am dat seama că motivația este mult mai mare la clasele de grup, ba chiar în astfel de ore totul se transformă într-o provocare. De multe ori, mi-am propus să fac singură sport acasă (în mare cam aceleași exerciții fizice ca și la sală), însă după numai trei zile abandonam. În schimb, în sala de sport trebuie doar să ajungi, apoi știi ce ai de făcut.

Înțeleg că este ideea ta, dar că este un business de familie…

Exact. Ideea mea s-a putut concretiza și datorită soțului meu care mă susține în tot ceea ce îmi propun. El a făcut timp de zece ani sport de performanță și cumva era destul de familiarizat cu acest domeniu. Alin s-a și specializat în aerobic, iar acum predă la Looking Fit step aerobic și abs&legs.

Pe 15 septembrie se dă start cursurilor de dans pentru copii

Ce activități dedicate copiilor aveți în plan?

Avem planuri mari cu cei mici. Copiii trebuie educați să practice și să îndrăgească sportul. Au atât de multă nevoie de sport pentru o dezvoltare armonioasă atât fizică, cât și psihică.

Din această lună vom da startul și la activitățile sportive pentru copii. Pe data de 15 septembrie, la ora 17:00, vom avea deschiderea cursurilor de dans. Intrarea va fi liberă. În primă fază, focusul nostru va fi pe introducerea de cursuri de dans pentru copii – balet, dans sportiv, dans contemporan, folclor, street dance, etc., iar pe viitor vom introduce chiar și cursuri de Karate.

Ce sfaturi ai pentru mămicile care au rămas cu câteva kilograme în plus după sarcină și se plâng că nu știu ce să facă să revină la greutatea inițială, mai ales că simt că nu au timp pentru ele deloc?

Nici eu nu am fost mai norocoasă. La fel ca majoritatea mămicilor, și eu am rămas cu câteva kilograme după sarcină. Însă nu m-am resemnat. După nouă luni de când am născut, am reușit să slăbesc 10 kilograme. Cum am reușit acest lucru? Am mâncat cât mai sănătos și am făcut mișcare zilnic, cel puțin 30 de minute. Nu am făcut nimic ieșit din comun. Am aplicat niște reguli de bun-simț și m-am ținut de ele. Mai am câteva kilograme de care vreau să scap, dar toate la timpul lor. Trebuie să avem răbdare, așa cum nu le-am pus peste noapte, nici nu vom scăpa de aceste kilograme de seara până dimineața. Dar e esențial să luăm atitudine și să nu ne resemnăm cu acei colăcei care par că nu vor să ne mai părăsească.

Așa spun eu sau așa trebuie trebuie excluse din comunicarea unui părinte cu copilul său!

Sunteți mămica a doi copii, știu că pe fetiță încă o mai alăptați. Cum reușiți să vă împărțiți între rolul de mamă și cel de antreprenor.

Da, sunt mama a doi copii minunați, cum de altfel toți părinții își consideră copiii. Am un băiețel pe care-l cheamă Darius și are 2 ani și 8 luni și o fetiță, Alesia – în vârstă de doar nouă luni pe care da, încă o alăptez.

Este foarte greu, dar și frumos – în egală măsură. Îmi place să fiu ocupată, așa că acest stil de viață mi se potrivește ca o mănușă. Dar trebuie să recunosc că, din când în când, simt nevoia unei pauze. Cei mici mă solicită foarte mult, ei nu știu când sunt obosită sau când am treabă. Ei sunt, de altfel, pe primul plan și asta este regulă de bază, dar în același timp nu pot neglija nici afacerea și nici treburile casnice. Nu sunt super-woman! Așa că am momente când din cauza oboselii simt că dau greș, dar îmi revin imediat și reușesc să duc la capăt ceea ce am de făcut! Pentru a putea face față provocărilor zilnice, am un program bine pus la punct, de la care doar rareori mă abat. Știu ce trebuie să fac din momentul în care mă trezesc și până când merg la culcare. Am foarte mare noroc că soțul mă ajută foarte mult cu cei mici, dar și cu sala. Suntem o echipă. Cheia reușitei este organizarea! Trebuie să îți faci un plan și să nu te abați de la el.

Mămică antreprenor: Răspunde copiilor tăi la cât mai multe DE CE-uri și încurajează-i să exploreze Ce tip de educație folosești cu micuții tăi?

Încerc să fiu o mamă cât mai bună pentru ei. Cred că îmi iese destul de bine. Vorbesc mult cu ei și le zâmbesc tot timpul. Poate din acest motiv, amândoi sunt doi copii foarte veseli.

Sunt permisivă cu ei, dar până la un punct. Toate trebuie să aibă o limită. Alesia este prea mica, dar lui Darius încerc să-i explic mereu orice lucru, să-l fac să înțeleagă ce s-ar întâmpla dacă ar proceda așa cum își dorește el. Chiar dacă nu are nici trei ani, înțelege foarte bine ceea ce i se spune. Important este să i se explice nu să i se spună AȘA SPUN EU sau AȘA TREBUIE. Sunt total împotriva acestor afirmații.

Să fii părinte este minunat, dar este un al doilea job care nu are vacanță

Ce sfaturi le poți oferi mămicilor care citesc acest interviu?

Cred cu tărie că trebuie să le zâmbim cât mai mult copiilor noștri. Să avem răbdare și să-i ascultăm tot timpul, dar și să le explicăm toate acțiunile noastre. La fel de important, să le răspundem la cât mai multe DE CE-uri, care de foarte multe ori ne înnebunesc. Pe de altă parte, să le gătim preparate sănătoase și să îi învățăm cu mâncarea făcută în casă. Sunt total împotriva borcănașelor cu mâncare deja preparată pentru bebeluș ce se pot cumpăra din farmacii, supermarketuri etc. La fel de important, să îi învățăm pe cei mici să fie activi și să îi lăsăm să exploreze cât mai mult, chiar să îi încurajăm în acest sens. Să fii părinte este minunat, dar este un al doilea job care nu are vacanță.

Mămică antreprenor: Răspunde copiilor tăi la cât mai multe DE CE-uri și încurajează-i să exploreze

De unde pot lua cititoarele noastre mai multe informații despre Looking Fit?

De curând, am lansat site-ul sălii: www.lookingfit.ro, iar la secțiunea Program si Tarife pot găsi toate informațiile referitoare la orar și tipurile de abonamente.

Mai multe informații, pot găsi și pe pagina noastră de Facebook: facebook.com/lookingfit.

Le sugerăm cititoarelor să se conecteze la pagina noastră de Facebook unde regulat postăm sfaturi și îndemnuri pentru o viață sănătoasă.

Servicii sportive și de recreere pentru adulți și copii

Printre serviciile sportive și de recreere pe care le puteți găsi în cadrul sălii Looking Fit se regăsesc numeroase cursuri de aerobic (pilates, bubble butt, body step, zumba, stretching, total body workout, abs&legs, etc.) și Kangoo Jumps. Asta în ceea ce-i privește pe adulți. La clasele destinate micuților, pe 15 septembrie, orele 17:00, se va da startul cursurilor de dansuri: balet, dans contemporan, street dance, exerciții din gimnastică artistică și ritmică, folclor, fetno, în funcție de dorințele și talentul fiecărui copil. Aceste cursuri vor fi coordonate de către Anca Raluca Niță și Antonia Teișan (fondatoarele conceptului Fetno și a trupei cu același nume).