O mamă regretă amarnic că a refuzat vaccinarea

copil nevaccinat

Numeroși părinții refuză vaccinurile din cauza efectelor adverse pe care acestea le-ar putea cauza. Este și cazul unei mămici care acum a ajuns să regrete amarnic decizia ei.

Mama a fost diagnosticată, în ultimul semestru de sarcină, cu tuse convlusivă, dar în ciuda faptului că a deranjat-o foarte tare, a refuzat vaccinarea.

”Eu sunt adepta unui vieți cât mai naturale, îmi doresc totul cât mai organic, nici nu am vrut să aud de vaccinare. Am zis că nu o să pățesc nimic de la o tuse. Eu am fost perfect sănătoasă înainte, toate analizele mi-au ieșit bine”, a povestit mama.

Apoi a născut și în timpul nașterii naturale microbul s-a transmis și la fetița ei, pe nume Eva.

Din nefericire, acum, și mama și fiica sunt internat în spital, de o lună. Micuța Eva tușește până se învinețeșe. Dacă la început mama a considerat că tusea copilei este o banală tuse a realizat la un moment dat că fetița nu mai respira și așa au ajuns la urgență.

Au stat la terapie intensivă și în continuare copila este pusă din când în când la masca de oxigen pentru că are momente când pur și simplu nu poate respira de una singură.

Acum mama regretă că a refuzat vaccinarea

”Am greșit și aș vrea să le transmit acest mesaj celorlalte mame. Dacă aș putea, mi-aș dori să dau timpul înapoi. Ți se rupe sufletul când te uiți la un copilaș atât de mic și vezi atât de multă suferință”. Acestea sunt cunvintele unei mame care regretă că a refuzat vaccinarea.

Medicii susțin că mamele ar trebui încurajate să se vaccineze în cel de-al treilea trimestru de sarcină împotriva tusei consvulsive pentru a proteja bebelușii.

Cormit

'If I could turn back time I would protect myself.' Cormit's baby has contracted Whooping Cough. Watch this clip to hear the first-time mum bravely talk about her decision to opt out of vaccination during pregnancy and how hard it is now coping with her new baby being so unwell. For the facts on Immunisation go to http://bit.ly/1PJ6Cc0. #vaccinationmatters #immunisation #preventabledisease #GoldCoast #publichealth

Publicată de Gold Coast Health pe Luni, 4 aprilie 2016