Joi începe concursul Comper

comper

Cel mai cunoscut concurs școlar din România, fără taxă, Comper (COMpetență și PERformanță) începe joi, 23 ianuarie, cu etapa județeană I, la Comunicare. Pe 30 ianuarie va avea loc etapa județeană I la Matematică.
În cea de a doua etapă județeană, probele vor fi pe 12 martie la Comunicare și pe 19 martie la Matematică.
Neparticiparea la etapa județeană I nu atrage interdicţia participării la etapa județeană II.
Subiectele de concurs vor conţine 18 întrebări. Conținutul acestor teste va fi structurat pe două nivele de învăţare diferenţiată şi progresivă: standard (16 întrebări) – cu grad de dificultate mediu, conform standardelor prevăzute de programele școlare, şi excelență (două întrebări) – cu grad de dificultate specific olimpiadelor școlare.

Cei care doresc să se pregătească pentru concurs, pot descărca teste Comper din anii anteriori, accesând linkul https://concursurilecomper.ro/limba-si-literatura-romana/arhiva-subiecte.
Copiii care se vor califica la etapa națională vor participa la testele de pe 14 mai (la limba și literatura română) și pe 21 mai la matematică.
La etapa naţională concurează primii 500 de elevi ierarhizaţi în funcţie de punctajele cumulate, obţinute la etapele anterioare, pe fiecare clasă de studiu.
Lista cu primii 500 de participanţi, din fiecare clasă de studiu, va fi postată pe site-ul www.concursurilecomper.ro, după anunţarea performanţelor finale de la Etapa județeană II.

Timpul de lucru, pentru etapele semestriale, la clasa pregătitoare, este de 50 de minute, iar la clasele I-VIII – de 90 de minute. Pentru etapa naţională, timpul de lucru este de 120 de minute.