Tu te joci cu copilul tău?

joaca cu copiii

Știu că ești stresată, că ai un job de care nu te poți despărți, pentru că, nu-i așa?, e aducător de bani. Dar gândul ți-e la copilul tău de acasă, care stă cu bunica, cu bona sau poate e la creșă ori la grădiniță.

Vii acasă, obosită, îi cumperi o jucărie scumpă și te gândești că l-ai făcut fericit. Greșit! Copilul tău ar da toate jucăriile scumpe din lume doar ca să-ți petreci mai mult timp cu el. Timp de calitate. Ce înseamnă asta? Nu doar să te așezi lângă el și să privești la televizor sau să stai pe Facebook ori cu telefonul la ureche. Nu. Timp în care să te joci de-adevăratelea. Chiar și în casă. Joacă-te de-a v-ați ascunsa, aleargă prin casă, prin curte, fă avioane din hârtie, citește o poveste, inventează o poveste, construiește, desenează, decupează, colorează, organizează un teatru de păpuși.

Orice activitate împreună cu tine îl va face mult mai fericit decât o păpușă Barbie, o mașină, un lego Frozen sau vreun castel plutitor. Joacă-te! Nu te sfii! Pune-te în pielea lui și bucură-te de bucuria lui, de râsul lui sănătos, de zâmbetul lui fericit!

Știu că ai un job solicitant, că ai mereu termene-limită, că nu prea reușești să le respecți, că trebuie să stai peste program zilnic și că nu ai timp nici măcar să gătești pentru copilul tău, darămite să te joci. Dar gândește-te un pic: ce amintire ai vrea să aibă copilul tău despre tine? O mamă care vine seara acasă, obosită, cu o jucărie scumpă în mână, sau una zâmbitoare, care are timp de distracție și care nu așteaptă week-end-ul doar ca să doarmă?

Joacă-te! Lasă dead-line-ul de la serviciu, dacă nu vrei ca viața copilului tău să treacă pur și simplu pe lângă tine! Pune șefii, rapoartele și termenele pe alt loc, dar nu pe primul! Fii părinte activ! Joacă-te! Week-end-ul e pentru distracții, nu pentru dormit! Du-te în parc, la grădina zoologică, la film, la teatru, la patinoar, în vizită, la plimbare, ieși din casă! Cu copiii tăi, cu familia ta! Familia ta e acasă, nu e la serviciu! Colegii se schimbă, vin, pleacă. Familia nu!

Petrece timp împreună cu soțul tău, cu copiii tăi. Acum. În copilăria lor, nu la bătrânețile tale!