Cum să înveți distrându-te? Du-te la Profesorul de Joacă!

profesorul de joaca

Am fost la Profesorul de Joacă, la un spectacolul pus la cale de Itsy Bitsy. Și m-am distrat teribil! Știu, am o vârstă înaintată, iar spectatorii erau, majoritari copii. Însă mi-a plăcut enorm! Și asta pentru că protagonistul evenimentului, Leon Magdan, iubește toți copiii, fie ca ei au patru ani, fie 84 sau mai mult.

Tot spectacolul este interactiv, iar spectatorii trec, cu zâmbetul pe buze, prin geografie, istorie, matematică distractivă sau alte discipline. Fetița mea a fost de-a dreptul fascinată de întreg show-ul, îndeosebi de teatrul de umbre și de elementele de magie. Leon Magdan, în mijlocul copiilor, se simte perfect, iar asta se vede în calitatea spectacolului. Cu Profesorul de Joacă, timpul se comprimă: două ore par că trec în cinci minute!

Cum să înveți distrându-te? Du-te la Profesorul de Joacă!

La evenimentul “Ocolul Pamântului în 80 de… basme” (unde am fost eu), spectatorii capătă, în joacă, tot mai multe cunoștințe. Să vă dau un exemplu: profesorul a proiectat mai multe personaje din desene animate extrem de cunoscute de copii, iar aceștia au fost întrebați în ce oraș se petrece acțiunea. În felul acesta, din sală s-au auzit răspunsuri cu țări, orașe din toată lumea!

Sau alt exemplu: a chemat voluntari din public (iar copiii se întreceau care să urce pe scenă) și a ilustrat exercițiul de matematică distractivă cu capra, varza și lupul – (un om, ducând la târg un lup, o capră şi o varză ajunge  în dreptul unui râu pe care trebuie să-l treacă peste o punte îngustă. Cum va proceda el, ştiind că lupul mănâncă capra şi capra mănâncă varza; omul nu poate să-i treacă pe toţi o dată şi nici câte doi). Iar răspunsurile micuților spectatori s-au auzit, voioase și corecte din sală!

https://www.youtube.com/watch?v=CTXuhprfhWA

Showul lui Leon Magdan nu este doar de urmărit, ci este și un atelier în care spectatorii învață chiar și taine ale jocului cu lumini și umbre. Copiii au văzut/învățat cum pot face un câine din umbre, o pisică, o cămilă, o maimuță sau diverse personaje (profilul lui Smiley și pe Michael Jackson dansând). Și au fost fascinați când au văzut Coloana Infinitului realizată din umbre, iar încântarea a atins cote maxime la numerele de umbre și magie la care Leon Magdan a scos din joben un porumbel sau un iepuraș.

E un spectacol care merită văzut și la care te distrezi și înveți, indiferent câți ani ani. Abia îl aștept pe următorul!

* * *

P.S. Fata prietenei mele, când a ajuns acasă, și-a convins tatăl să vină și el la următorul spectacol. Cum? I-a arătat cum se face o pisică din umbre și i-a pus întrebări despre Michael Jackson și Coloana Infinitului…