Grindeanu: “Un copil nevaccinat pune în pericol nu doar sănătatea sa, ci și pe a altora”

sorin grindeanu vaccinare

Premierul Sorin Grindeanu a spus, în cadrul conferinței “Vaccinarea o problemă de sănătate publică”, că și el a întâmpinat probleme atunci când și-a vaccinat micuții.

“Am doi copii, unul de 6 și unul de 3 ani. Le-am făcut toate vaccinurile la vremea lor, dar să știți că am întâmpinat dificultăți”.  “Vaccinarea propriului copil nu trebuie să fie o chestiune de hazard”, a mai spus premierul, care consideră că “rezolvarea lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie să rezolvăm și aprovizionarea”. “Alegerile individuale nu trebuie puse în discuție atunci când îi privesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat pune în pericol nu doar sănătatea sa, ci și pe a altora”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Premierul este convins că trebuie să existe o politică de sănătate care să fie coerentă, iar deciziile să fie aplicate cel puțin un ciclu electoral. Grindeanu a mai precizat că își dorește cinci lucruri rezolvate: un sistem de management sanitar eficient, modificarea legislației de achiziție a vaccinurilor astfel încât să fie eficientă, realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri, simplificarea procesului de achiziție, realizarea unui stoc de vaccinuri ca să nu mai fie probleme în situații speciale.