Ghid de plecare cu copiii în vacanță

Ghid de plecare cu copiii in vacanta

Indiferent de locul pe care l-ați ales să-l petreceți în vacanță cu familia, bagajul trebuie să vi-l pregătiți din vreme. Și nu numai bagajul, ci și multe lucruri care par mărunte este bine să fie puse la punct. Desigur, dacă vreți cât mai puține motive de dureri de cap.

Înainte de plecare, trebuie să vă asigurați că rezervarea este în regulă, să nu vă treziți că ați ajuns la destinație și nu aveți unde sta. Din bagaj nu trebuie să lipsească trusa medicală. Asta înseamnă medicamentele pentru adulți, dar și cele pentru copii. Practic, înainte de a pleca, trebuie să vă gândiți ce faceți în cazul în care copilul are febră, dureri, diaree, constipație, arsuri ori se lovește. Știu că e bine să fim pozitivi, să nu vedem lucrurile în negru, dar totuși ce faceți când copilul ia o trântă sau are febră? Mai bine să fiți pregătiți. Zic și eu.

Pe drum, în mașină, ar fi bine să aveți mai multe “arme” antiplictiseală, mai ales dacă traseul este lung. Ele pot varia în funcție de vârsta copilului – jucării, cărți de colorat, de citit, un CD cu muzică, o tabletă. Sau pregătiți-vă să vă jucați de-a sinonimele, de-a antonimele, de-a inventatul poveștilor, de-a despărțitul pe silabe. Sau să cântați. Cu voie bună și distracție nici nu vă dați seama când trec trei ore.

În cazul în care aveți un bebeluș, indicat ar fi să plecați la drum în zorii zilei, când el încă doarme, astfel încât să profitați de liniștea somnului său. Dacă se trezește pe drum, scoateți la bătaie „arsenalul” – jucării, cântecele și pauze cât mai dese. Foarte important este ca în mașină să nu fie foarte cald și să aveți la voi apă, șervețele (umede, uscate) și ceva de mâncare.

În valize, chiar dacă meteorologii au anunțat vreme caniculară, ar fi bine să aveți și haine cu mânecă lungă, chiar și mai groase. Dacă la București copilul poate că doarme în tricou, la Bran s-ar putea să aibă nevoie de pijamale groase.

Foarte important este să nu vă uitați acasă buletinele și actele mașinii. Utile s-ar putea să se dovedească și copiile după certificatele de naștere ale copiilor (sau măcar să le știți CNP-ul, în cazul în care ajungeți la doctor). Tot la capitolul de “neuitat” se încadrează telefoanele, cu tot cu încărcătoare!

Străduiți-vă să vă încapă tot bagajul în cât mai puține valize. De preferat ar fi ca în portbagaj să fie un troler mare și unul mic, iar în mașină un rucsac cu lucruri esențiale pentru copil – schimburi, apă, mâncare, șervețele, jucării, cărți. Știu, e ușor de zis și greu de făcut (eu umplu ochi un portbagaj, iar la întoarcere constat că am avut nevoie de un sfert din lucruri), însă poate încercați!

Drum bun!