O zi în familie la Ferma Animalelor

ferma animalelor

I-am trecut pentru prima oară pragul anul trecut și recunoaștem că ne-a cucerit. Atât pe noi – părinții, cât și pe fetița noastră care pe atunci avea un an și jumătate. Așa că, sâmbătă ne-am gândit să-i facem Rebeccai o surpriză și să repetăm istoria. Aflată în proximitatea Fermei de Lapte, în orașul Pantelimon, Ferma Animalelor este locul ideal pentru o zi perfectă în familie și, cu siguranță, vom petrece multe după-amieze plăcute aici.

Ne-a plăcut că cei mici pot învăța, dar și distra în același timp. Au ocazia, într-un mod liber, să afle numeroase lucruri despre animăluțele domestice, pot vedea cum se mulge o văcuță, cum se țesală poneiului, cum se face alăptarea vițeilor, pot chiar să hrănească singuri căprițele, iepurașii, poneii, găinile etc. Pentru cei care nu au  bunici la țară sau distanța îi face să ajungă destul de rar pe acolo, Ferma Animalelor va fi cu siguranță o alternativă de luat în calcul.

Locurile de joacă cu tobogane, leagăne, căsuțe, nisip … nu puteau lipsi din acest mic univers al copiilor. Unul dintre punctele de atracție pentru pitici este și Jumping Pillow – o saltea de 100 de metri pătrați ce oferă distracție în ritm…. de țopăit.  Și tiroliana este la fel de „vânată″ de cei mici. Apoi, pentru a se odihni puțin, dar fără să-i deranjeze că trebuie să ia o pauză, piticii pot participa la atelierele de pictură (10 lei – în această sumă de bani intră și o figurină ce ulterior va fi pictată) sau la cele cu nisip coloroat (20 de lei/planșa). După ce bateriile au fost reîncărcate, vă recomandăm plimbarea cu poneiul (4.5 lei/tura sau 8 lei/două ture. Cu siguranță, copilașii vor fi încântați să încerce această acțiune! Coada la care veți fi nevoiți să așteptați ca să beneficieze micuțul de această experiență, stă dovadă că lucrurile nu sunt deloc exagerate.

A sosit vremea mesei. Nu trebuie să plecați acasă. Restaurantul „Căprițele pofticioase″ vă așteaptă cu mâncare caldă, proaspăt gătită. Există și un magazin cu  jucării, băuturi răcoritoare, suveniruri, înghețată, dulciuri și, bineînțeles, cafea. Singurul lucru de care aveți nevoie când vă decideți să veniți la Ferma Animalelor este bunădispoziția. În plus, în caz că trebuie să vă verificați e-mailul de serviciu sau nu puteți rezista fără conexiune online, vă dăm o veste bună: există și Internet Wireless gratuit în zona magazinului și a restaurantului.

Iar costurile… sunt foarte mici. În timpul săptămânii, intrarea la Ferma Animalelor este de doar 7 lei de persoană, iar în weekend 8,5 lei pentru copil și 9 lei pentru adulți. Micuții până în doi ani beneficiază de gratuitate.

Cum puteți ajunge la fermă? Cu linia de maxi-taxi 547 care circulă traseul Obor (Kaufland) – Piața Obor(str. Ziduri Mosi) – Șos. Pantelimon – Cora Pantelimon – Ferma Animalelor. Capătul liniei 547 este la 500 sute de metri de Ferma Animalelor, distanță care poate fi parcursă în 7-8 minute. Linia 547 circulă dus-întors pe ruta menționată, la un interval de aprox. 15 minute.

Deci unde vă veți petrece următoarea zi liberă cu piciul dvs?
Dacă mai știți locuri minunate, ne puteți povesti experiențele dvs. pe redactia@smartandhappychild.ro.