Efectul de avalanșă al primilor ani de viață

Programul Sleeptalk pentru copii în România

În Statele Unite a apărut la un moment dat un tratament nou și cu rezultate foarte rapide pentru cei care suferă de obezitate. Problema a fost faptul că mulți dintre pacienți renunțau la tratament chiar și în cazuri în care slăbeau € mai bine de 150 kg.

Acești pacienți nu doar că renunțau la tratament dar reveneau la greutatea pe care o aveau înainte și, de cele mai multe ori, chiar luau kilograme în plus.

Cel care conducea proiectul nu a înțeles de ce se întâmplă acest lucru așa că a început să pună întrebări.

Unul dintre pacienți i-a spus că a fost abuzat sexual în copilărie. Apoi altul și apoi altul și altul și tot așa.

Așa că cercetătorul, împreună cu alți colegi au început să adreseze această întrebare tuturor celor care urmau tratamentul și au aflat faptul că peste 50% din pacienți au fost abuzați într-un fel sau altul în copilărie.

Au lansat un program mai larg care conținea 10 întrebări și au descoperit că:

  •  unul din zece copii a crescut într-un mediu de violență domestică,
  •  doi din zece au fost abuzați sexual,
  •  trei din zece au fost abuzați fizic.

Au început să cerceteze ce s-a întâmplat cu toți acești oameni la vârstă maturității și au descoperit că cea mai mare parte din ei suferă de cancer, dependențe șamd.

Cei care au răspuns pozitiv la 4 din 10 întrebări, sunt de două ori mai predispuși la probleme cardiace!

Persoanele de sex feminin cu 5 sau mai multe “€œDA-uri” sunt de mai mult de patru ori mai predispuse să sufere de depresie!

Desigur, acestea sunt doar câteva dintre elementele care contribuie la starea de sănătate însă este evident că au un impact foarte mare asupra vieții noastre!

Ce reiese foarte clar este faptul că fiecare eveniment, plăcut sau neplăcut, influențează atât psihicul cât și biologia și procesele fiziologice ala copilului. Și prin influențare mă refer la modificarea, la stabilirea unei noi direcții de manifestare și creștere.

Oamenii se adaptează să trăiască în condițiile de viață în care s-au născut astfel, dacă trăim într-un mediu stresant, acest lucru va avea influența asupra întregii ființe. Așadar, dacă avem evenimente stresante în copilărie, atunci ființa noastră este programată să aibă reacții exagerate mai târziu în viață.

Experiența stresului, a abuzului și a ignorării împiedică dezvoltarea sănătoasă a creierului astfel încât acesta mai nu este la fel de capabil spre exemplu să își spună să nu mănânce înghețată sau să fumeze sau să mai bea u pahar. Practic, autocontrolul este mult mai slab și este mult mai probabil să nu facă ceea ce își propune!

Dar și reversul este valabil!

Dacă trăim într-un mediu calm, plin de iubire necondiționată, într-un mediu de siguranță și protecție atunci suntem cu atât mai pregătiți pentru tot restul vieții.

Uneori poate părea prea târziu, alteori părinții nu știu cum  să creeze un mediu sănătos sau cum să repare o greșeală făcută (de ei)!

Alteori, vor pur și simplu să aibă un copil fericit, încrezător, sigur pe el și plin de bucurie.

Dacă te numeri printre aceștia, atunci sunt sigur că vrei să afli cum poți să contribui la fericirea și viața sănătoasă a copilului tău.

Vino pe 17 Martie ora 18.00 la hotel Marshal Garden de pe Calea Dorobanți la workshop-ul Goulding Sleeptalk pentru Copii unde înveți cum poți să obții aceste rezultate și chiar mult mai mult decât atât în doar 3 minute în fiecare zi!