Distracţie, eleganţă şi răsfăţ. La Kaigo Room

Kaigo centru Spa pentru copii

Când îi tai unghiile, protestează. Câteodată chiar plânge. Când o pieptăn, nu stă niciodată locului, spune mereu „auuu!” şi întreabă, agasant, „mai e mult?” sau „cât mai durează?”. Când mă lasă să-i fac un coc mi se pare că am avut o reuşită supremă, iar o coadă împletită „spic” echivalează cu obţinerea unei note mari la un examen dificil. De tuns nici nu pot discuta cu fata mea, de patru ani. O răsfăţată.

Am încercat să o duc la coafor sau la manichiură (mai ales că are o pasiune pentru oje – se dă singură, pe fiecare unghie, cu câte o culoare). Nu mi-a ieşit nici asta. Intra în saloane, se uita la lume, mai stătea de vorbă, se mai aşeza pe scaune, dar după ce auzea zgomotele uscătoarelor voia rapid să plecăm.

N-am avut încotro şi am tuns-o noi, acasă, de vreo două ori. De fapt, doar i-am tăiat părul cât să nu-i mai vină în ochi.
La un moment dat, chiar mă resemnasem şi renunţasem la încercările mele de a o împrieteni cu coafezele sau cu manichiuristele. Asta până când prietena mea cea mai bună m-a invitat la un SPA special pentru copii. La Kaigo Room, primul centru SPA și de recreere dedicat exclusiv copiilor. Ştiind mofturile copilei, m-am bucurat de invitaţie, însă am acceptat-o cu scepticism.

Rezultatul a fost uluitor: am petrecut la Kaigo Room mai bine de patru ore, timp în care fata mea şi fata amicei mele s-au distrat teribil, au stat cu mare plăcere să le fie făcute unghiile (şi de la mâini şi de la picioare!), s-au jucat cu doamnele coafeze, care s-au arătat foarte dispuse să fie prietenele lor, au colorat pe tabla imensă de la intrare, au sărit la nesfârşit şotronul, au potrivit magneţi, au jucat minifotbal, puzzle sau lego. Ca să nu mai spun că au fost atrase de bijuteriile care erau de vânzare, de diademele de prinţese sau de costumele de super eroi. Fireşte, şi borcanele cu bomboane, acadele şi jeleuri, aşezate strategic pe lângă oglinzi, au fost puncte de atracţie pentru fete.

Într-una din pauzele de joacă, specialistele de la Kaigo Room au reuşit să le facă să stea, de bunăvoie, să le fie aranjat părul. Aşa, ca într-o distracţie continuă. Le-a plăcut atât de mult ce le-a făcut experta de la Kaigo Room încât au stat pe scăunelele speciale de coafor fără să protesteze nici măcar o secundă.

Iar când a venit vorba de o sesiune de „face painting” (încă o piedică ce părea de netrecut pentru copila mea) fetele s-au întrecut care să fie prima!

Am fost tare mândră de ele. M-am bucurat mult că se simţeau bine cu noile lor coafuri şi că se vedea clar că le place să fie aranjate. Le plăcea să stea întinse şi pe canapelele albe, „să se usuce oja”, şi erau de-a dreptul încântate să-şi aleagă singure culorile pentru manichiură sau pedichiură şi să discute, ca nişte clienţi adevăraţi, cu specialista care le îngrijea şi sfătuia ce li se potriveşte mai bine.
Una peste alta, Kaigo Room s-a dovedit a fi soluţia pentru ca fata mea să meargă fără pic de teamă la saloanele de înfrumuseţare. Şi încă ceva, foarte important: nu numai fata mea şi amica ei s-au simţit bine, ci şi eu şi prietena mea am reuşit să ne relaxăm.
Aşa că am făcut deja următoarea programare pentru fete. Nu doar pentru că s-au simţit bine, ci şi pentru că eu cred că mersul la coafor contribuie la dezvoltarea  personală.

În plus, la Kaigo au loc şi diverse ateliere creative (pictură, origami, quilling, lectură de povești) cu teme atractive, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, pe care vrem să le „încercăm” cât de curând.

P.S. Kaigo Room este situat pe Șoseaua Nicolae Titulescu, nr. 81-87, Sector 1, Bucureşti. Programul este de luni până vineri, de la 10 la 20, sâmbăta de la 9 la 20, iar duminica de la 9 la 15.