Distracţie la Edenland Park!

Saltea Edenland Park

Am fost la Edenland Park. La Baloteşti. Este mirific! Şi eu, nu prea sportivă, mă dusesem aşa, cu inima uşor strânsă. Însă am fost cucerită încă de la intrarea în parc. Umbră, aer curat, pădure. Nu ţipă nicio melodie la tine, nu te agasează niciun cerşetor. Eşti în mijlocul pădurii, unde există loc de joacă sigur pentru copii. Da, toate toboganele sunt bine asamblate, nu stai cu frica în sân că odrasla ta se poate lovi pentru că lipseşte vreo treaptă, totul este îngrădit, e civilizat, pe fiecare leagăn sau balansoar scrie şi pentru ce vârstă este recomandat… Copilul tău poate să ţopăie fără să se înghesuie cu alţii pe saltea, pentru cei mici există şi gropi de nisip frumos amenajate (unde nu trebuie să vii cu jucării de acasă, pentru că există deja).

Dacă ţi-e foame ai de unde să alegi – sunt căsuţe unde poţi să mănânci pe săturate – de la frigărui şi cârnăciori până la clătite, gogoşele şi îngheţată, toate gusturile sunt satisfăcute. Şi e linişte. E frumos, chiar dacă nu eşti sportiv şi nu vrei să te dai musai cu tiroliana. Poţi doar să te uiţi, să-i încurajezi pe cei doritori de trasee (sunt şi pentru copii!) sau să le admiri îndemânarea celor care trag cu arcul sau cu pistolul. Sau poţi opta pentru o plimbare cu bicicleta!

Vă recomand o zi şi o noapte la Edenland. Pentru că da, aveţi unde să dormiţi! Şi nu oriunde, ci într-una din căsuţele în copaci (nu cred că mai există aşa ceva în România). Rustic şi cu toate „utilităţile” racordate – curent electric, apă, ventilator.

Noi am stat într-una din căsuţele cu etaj. La primul nivel erau baia (cu apă caldă, care curge de la prima încercare, cu WC şi cu duş!) şi camera adulţilor (cu un pat pe care doar când îl vedeai îţi venea să te tolăneşti, dulăpioare, rafturi), iar la etaj – o cameră pentru copii, echipată cu paturi suprapuse, o măsuţă şi două scăunele speciale pentru prichindei, covoraş de joacă şi chiar jucării! Totul decorat aşa cum stă bine unei camere dedicate celor mici. Accesul la etaj se face pe scări exterioare, totul din lemn, bine construit, bine gândit.Distracţie la Edenland Park!

Din balansoarul tip hamac, de unde aproape că nu-ţi mai poţi dezlipi privirea de la pădurea ce te înconjoară, greu te desprinzi. Doar ca să mergi din nou la joacă sau, pur şi simplu, să te plimbi prin pădure.

Ne-a plăcut tare mult la Edenland, dovada cea mai bună fiind întrebarea fetei mele, la plecarea din parc: „Dar când mai venim?!”. Practic, este o „ieşire” altfel, care nici nu costă foarte mult şi care chiar merită fiecare leuţ cheltuit. Cu prima ocazie, noi o să mai mergem la Edenland.

Duceţi-vă şi voi!

Cum se ajunge la Edenland

Dacă sunteţi din Capitală, puteţi ajunge şi foarte repede la distracţie şi relaxare – Edenland Park e la 20 de kilometri de centrul Bucureştiului, pe strada Cantonului, în Baloteşti. Dacă nu aveţi maşină proprie, puteţi ajunge cu microbuzul Edenland, pus la dispoziţie gratuit. Cursele se efectuează zilnic (luni-duminică), cu excepţia zilelor când vremea este nefavorabilă şi parcul poate fi închis. Plecările se fac de la Piaţa Presei Libere, parcarea de la capatul tramvaiului 41. Cursele se desfăşoară fără opriri pe traseu. Dacă rataţi orele de plecare, puteţi ajunge în parc şi cu microbuzul 550, pe care îl puteţi lua din aceeaşi parcare şi care ajunge până la Spitalul SRI. Va trebui să rugaţi şoferul să oprească la intersecţia cu strada Cantonului.