O nouă metodă de a ne crește copiii – Dezvoltarea inteligenței emoționale

Cursuri dezvoltare emoțională copii

Cine vrea copii inteligenți… e clar! Dar cine vrea copii inteligenți emoțional?

Știm cu toții ce este, în mare, inteligența. Psihologii îi spun inteligență cognitivă și o definesc ca fiind capacitatea unui individ de a stoca informații în memorie și de a le organiza în mod eficient. Inteligența emoțională are legatură tot cu informațiile, memoria și organizarea eficientă, dar a emoțiilor. Astfel, inteligența emoțională este, mai simplu, capacitatea unei persoane de a își înțelege și gestiona emoțiile astfel încât să își îmbunătățească calitatea vieții personale și profesionale, individuale și publice.

Probabil ați întâlnit situații în care, dintre doi oameni care dețin aceleași informații, ați fost mai impresionați de cel mai charismatic, care era mai sigur pe el, care știa să transmită informația fără să aibă trac. Astfel, putem spune că acea persoană care v-a impresionat era mai inteligentă din punct de vedere emoțional decât cealaltă, deși, pe subiectul dat, amândoi aveau același nivel de inteligență cognitivă.

Inteligența emoțională este de fapt un grup de abilități, nu o abilitate în sine! Ea se referă la capacitatea unui om de a-și întelege și gestiona propriile emoții dar și pe ale celor din jur, de a comunica, de a transmite mesajele corecte și de a socializa cu ceilalți.

E adevărat, deja avem în minte oameni care s-au născut așa: comunicativi, empatici, prietenoși! Cărora le vine atât de ușor să se facă plăcuți!
Totuși, inteligența emoțională se poate educa! Prin exercițiu, un om poate deveni mai inteligent emoțional!

Când putem dezvolta cel mai bine inteligența emoțională? În copilărie!

Putem să ne gândim la dezvoltarea inteligenței emoționale în copilărie ca la un nou „trend” în parentingul actual. Toți copiii se confruntă cu stări emoționale pe care nu le înțeleg, de aceea le alternează fără să aibă, pentru noi adulții, vreo picătură de logică: trec de la bucurie la crize de furie, de la râs la plâns, încearcă să obțină rezultate prin manipulări etc.
Dacă am înțelege împreună, atât noi, cât și ei, motivele și momentele în care se confruntă cu astfel de emoții, am putea să le conștientizăm și să învățăm să le gestionăm. Apoi, să învățăm că și ceilalți oameni din jurul nostru se confruntă cu stări similare, uneori din aceleași motive ca și noi și să-i înțelegem. Mai simplu, să devenim inteligenți emoțional!
Cum pot copiii să înțeleagă, conștientizeze emoțiile? Prin joc, prin activități distractiv-educative, prin explicații simple și prin discuții deschise! În niciun caz prin pedepse, amenințări sau ignoranță…
Cea mai eficientă metodă de a crește un copil curajos, puternic, încrezător în forțele proprii este să-i dăm putere, independență, și să-l învățăm să fie inteligent emoțional!

Inteligența emoțională nu se predă la școală!

Inteligența emoțională nu este o materie care se predă la școală! Ea este influentață de activitățile și evenimentele pe care le parcurgem și prin oamenii pe care îi avem în jurul nostru, deci și de școală, dar și de familie, cerc de prieteni și situații prin care trecem!

EMPOWERING K!DS, un curs de inteligență emoțională pentru copii de la 6 la 10 ani

Din 7 mai, centrul de cursuri pentru copii Mr. Mentorus organizează cursul Empowering K!DS, care are ca scop înțelegerea și educarea emoțiilor spre activități pozitive, care să le îmbunătățească stilul de viață!
Obiectivul cursului este să îmbunătățească nivelul de inteligență emoțională la copiii participanți!
Cursul se desfășoară pe mai multe module, primul modul (MODULUL 1) având ca teme: înțelegerea emoțiilor, gestionarea lor, creșterea curajului, a stimei de sine și motivării copiilor spre a-și crea o personalitate puternică. Toate activitățile se desfășoară sub formă de jocuri și activități distractive și sunt create luând în considerare profilele copiilor de 6-10 ani!
Numele de EMPOWERING KIDS vine de la ideea de a da putere/independență copiilor, astfel încât să devină adolescenți charismatici și puternici emoțional!

—————–

FACILITATOR CURS: CRINA GRIGORE – Trainer

  • Sociolog, tema de disertație ”Persuasiunea prin emoții”;
  • Nivel I de certificare pentru profesia didactică;
  • Trainer acreditat ANC (Agenția Națională pentru Calificări);
  • Acreditat ANC (Agenția Națională pentru Calificări) pentru competențe antreprenoriale;
  • Experiență de peste 5 ani în comunicare, marketing, evenimente și cercetare a opiniei publice;
  • Experiență de peste 7 ani în studiul comportamentului copiiilor, creare de programe pentru copii și lucrul cu copiii, în proiecte de voluntariat, educație sau traininguri și ateliere pentru copii.

Cursul se adresează doar copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, iar costul unui modul de 5 ateliere (2.5 ore fiecare) este de 250 lei.
Dacă doriți să înscrieți copiii la cursul care începe pe 7 mai, vă rugăm să accesați: www.mrmentorus.ro/empowering-kids