Daniel Funeriu, fost ministru al Educaței: „«Opinia» anti-vaccin trebuie interzisă prin lege”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaței: „«Opinia» anti-vaccin trebuie interzisă prin lege”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, este de părere că, pentru a crește numărul copiilor vaccinați, „opinia” anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. „«Opinia» anti-vaccin trebuie interzisă prin lege. Pentru că «opinia» referitoare la pericolul reprezentat de vaccinuri nu este susținută de niciun studiu. Singurele care spun asta sunt niște fraude grosolane. Dar această «opinie» aduce moarte. Vaccinurile aduc viață.

Tot așa cum «opinia» pro nazistă e interzisă pentru că s-a demonstrat că aduce moarte, ar trebui interzisă «opinia» anti-vaccin. Care nu este o «opinie», ci o instigare la omor”, a scris Daniel Funeriu pe contul de Facebook.

Anterior, fostul ministru al Educației a scris, pe rețeaua de socializare, că persoanele care „răspândesc minciuni despre vaccinuri” ar trebui puse sub acuzare pentru „distribuirea de informații false care pun în pericol sănătatea. „M-am săturat ca toți nenorociții analfabeți științific să vină cu «păreri», pentru că, nu-i așa, toată lumea are dreptul la părere. Bă băieți: cine are părerea că 1+1 = 3 își exercită dreptul la cretinism, nu dreptul la părere. Și cine se ia după el… și mai și”, a argumentat el.