Cum să-ți manageruiești familia?

Managementul familiei

De ce folosesc noțiunea de management atunci când vorbesc despre familie? Poate să pară nefiresc la prima vedere, însă atunci când mă refer la nevoia de a ne managerui familia, vreau să spun că e necesar să depunem eforturi pentru familie la fel cum muncim la job-ul pe care îl avem sau pentru cariera pe care ne-o dorim. Familia este tot un sistem, la fel ca organizația. Ca atare, e nevoie să susținem, să contribuim și să investim în acest sistem pentru ca el să continue să ne aducă împlinire și să funcționeze la potențial maxim.

De multe ori, epuizate de munca de zi cu zi, ne întoarcem acasă pentru a ne relaxa. Dacă simțim că mergem pe sârmă în fiecare zi la job, e natural să ne dorim să avem măcar un loc unde să nu existe o presiune asupra noastră. Cu toate acestea, și a fi cu familia necesită un set diferit de to do-uri, dacă vrem să putem lua în continuare din sânul familiei energia, creativitatea și spontaneitatea pe care ne-o dorim. Sistemul familial are regulile lui – ca atare, nu putem invoca mereu faptul că suntem obosite, indisponibile, iritate, stresate atunci când vine vorba despre familie.

Care sunt cele mai frecvente provocări pe care, ca mămici cu o carieră, le întâmpinăm cel mai adesea atunci când vorbim despre managementul familiei?

  • Nemulțumirea față de calitatea timpului petrecut cu copilul

Deseori, chiar atunci când reușesc să-și facă timp pentru membrii familiei, mămicile ajung să simtă că acest timp nu este unul de calitate. De ce? Pentru că ne raportăm la el într-un mod care nu ne servește. Poate avem impresia că, pentru a fi un timp de calitate, e neapărat necesar să stimulăm pe toată lumea, să facem ceva în mod activ, să-l învățăm ceva pe cel mic sau să discutăm ceva util cu el. În acest fel, ne raportăm la aceste momente tot prin prisma performanței, la fel ca în cazul jobului.

  • Nemulțumirea față de cât de mult timp petrecem cu copilul

O altă provocare actuală pentru mămicile cu o carieră este și aceea de a petrece suficient de mult timp cu copilul. Atunci când suntem foarte ocupate, tendința este de a lăsa copilul la bunici, ceea ce creează, în timp, un sentiment de nemulțumire, de învinovățire, de frustrare că nu le putem face pe toate.

  • Educarea copilului în alte valori

Lucrurile s-au schimbat destul de mult și în ceea ce privește modul în care ne educăm copiii în prezent. Ne dorim ca cei mici să crească fericiți, să se accepte, să se debaraseze de sentimente ca frica, rușinea și vinovăția și să se îndrepte spre cultivarea unor sentimente pozitive – cum ar fi împăcarea de sine. Este vorba despre un salt extraordinar, o schimbare de paradigmă foarte vizibilă, dacă ne uităm doar la generația din care facem parte noi înșine.

Așadar, ce e de făcut? Cum putem să manageruim familia în așa fel încât să ne găsim propriul echilibru, în condițiile în care avem de-a face cu provocări ca cele de mai sus? Și în cadrul familiei, spațiul se cucerește în pași mici, iar schimbarea se produce cu răbdare – cu noi înșine și cu ceilalți deopotrivă. Nu în ultimul rând, fiecare își descoperă metoda personală prin care ajunge la ceea ce își dorește.

Cel mai bun exemplu pe care-l pot oferi în acest sens este cel al unei cliente cu care am lucrat la un moment dat și care se confrunta exact cu această provocare: atunci când era cu copiii afară, se gândea că ar trebui să muncească, iar atunci când petrecea mai mult timp la birou, se culpabiliza. În acest caz, în care, probabil, ne recunoaștem și noi de multe ori, am găsit un sistem prin care să se bucure de prezența ei acolo unde e. Ca atare, ori de câte ori era cu familia și remușcările, grijile și gândurile legate de job reveneau, ea scotea o foaie de hârtie, făcea o listă cu ce era de făcut la birou, o punea la loc în geantă și continua să trăiască bucuria momentului în care se afla. Aceasta era o metodă care o liniștea și îi permitea să se bucure de prezent.

Privind familia în ansamblul ei, cred că multe lucruri sunt diferite astăzi. Rolurile femeii și ale bărbatului sunt altele, întreaga dinamică s-a schimbat. Reînvățăm în fiecare zi cum să oferim și cum să cerem, cum să ne poziționăm față de copii și relațiile pe care le dezvoltăm.

În acest nou context – în care noi, ca femei, ne dorim o mai mare independență, în care dorința de autorealizeare crește –, e important să avem disciplina de a pune punct și de a alege ce vrem să facem. Job-ul ne poate fura, cariera ne poate consuma foarte multă energie – iar lucrurile acestea continuă la nesfârșit. De aceea, familia are nevoie de management la fel de tare cum are serviciul, pentru că, până la urmă, din familie ne luăm valorile legate de împlinire și bucurie.