Copiii din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, ne aşteaptă!

Campanie dedicată copiilor de la Grădiniţa şi Şcoala din Glodenii Gândului

Copiii din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, ne aşteaptă!  Pe copiii din Glodenii Gândului nu-i cunosc încă, dar le simt sufletele. Ştiu că sunt frumoşi, dornici să aibă mereu prieteni, să înveţe, să meargă la film, la teatrul de păpuşi sau poate la mall-ul de care au auzit la televizor. Ştiu că sunt, la fel ca toţi prichideii, veseli şi plini de viaţă. Ce-i face diferiţi? Condiţiile în care cresc, în care trăiesc. Pentru unii sunt bune, pentru alţii mai puţin. Unii cresc în familii complete, alţii cu dor de părinţii plecaţi prin lume, ca să-şi câştige o pâine. Da, în România, mulţi dintre oamenii satelor au plecat peste hotare ca să adune bănuţi pentru un trai modest. La ei în ţara nu s-a putut! Aşa le-a fost povestea, dar bine ar fi să nu se repete şi pentru copiii lor.

La Glodenii Gândului ajungi doar dacă eşti chemat. Nu este o destinaţie turistica, nici măcar de interes istoric. Este un sat ca toate din Moldova – cu bune şi cu rele. Când oamenii sunt necăjiţi, văd doar problemele şi aşteaptă ajutoarele sociale. Când sunt veseli, se bucură că încă au o localitate curată, fără poluare, au încă pădure, au încă pomi fructiferi, au încă terenuri pe care se poate face agricultura. La Glodenii Gândului nu a ajuns încă ideea antreprenoriatului agresiv, care distruge natura lăsând în loc parcuri industriale, complexuri rezidenţiale ori sonde pentru gazele de şist. Din această perspectivă, locuitorii satului se pot considera norocoşi. Şi copiii!

Ce ajunge mai rar în micuţa aşezare moldovenească? Banii pentru investiţii, specialiştii care putea pune la punct proiecte educaţionale pentru ca şcolarii să nu fie daţi deoparte mai târziu când vor ajunge să concureze cu cei de la oraş, consultaţiile medicale mai bune şi darurile pentru copii. La Glodenii Gândului, Moş Crăciun ajunge mai greu! La fel şi Iepuraşul de Paşte!

În acest an ne-am asumat misiunea de a-l ajuta să-i cunoască pe copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Generală, la invitaţia dnei Denisa Timofte, de la Farmacia Mecop Vet din Ţibăneşti (Iaşi). D-sa ne-a contactat într-o zi frumoasă de toamnă, într-un noiembrie târziu, şi ne-a întrebat dacă ne-ar plăcea să-i cunoaştem pe princhindei. „Mai întrebi?”, a fost singurul răspuns oferit de Irina Dolhascu şi Paul Iancu, de la magazinul Via Naturalia (www.vianaturalia.ro), care au creionat imediat proiectul campaniei. Până acum au răspuns copiii de la Grădiniţa „Buna Vestire”, de la Şcoala şi Gimnaziul „Varlaam Mitropolitul”, echipa Clinicii Susanu, cei de la Re-Mind Center, Fonoteca Excelenţei şi foarte mulţi oameni care au aflat de proiect din mediul online.

Dacă vă plac darurile, dacă ştiţi să oferiţi şi să primiţi deopotrivă, vă aşteptăm alături de noi! Ne puteţi găsi aici — http://goo.gl/2xXb3R, de unde veţi primi toate detaliile suplimentare sau ne puteţi scrie la adresa maura.anghel@gmail.com sau office@vianaturalia.ro.

Vă aşteptăm să-i cunoaştem împreună pe copiii din Glodenii Gândului!