De ce contează atât de mult ce jucării le cumpărăm copiilor noștri!

Alexandra, fetița mea, avea doar trei anișori atunci când a primit cadou de ziua ei, printre multe alte cadouri, o păpușă Barbie Balerina (roz). A îndrăgit-o atât de tare încât de atunci a devenit jucăria ei preferată și sunt nedespărțite.

Însă, lucrurile nu s-au oprit aici. Alexandra a început să-și dorească să meargă la cursuri de balet. Am încercat o vreme să o ducem cu vorba pentru că baletul este un sport extrem de greu și ni s-a părut foarte micuță pentru această activitate, însă la numai două luni de la primirea acestui cadou a pășit pentru prima dată în sală. Evident, însoțită de Barbie Balerina. A fost dragoste la prima vedere baletul, au trecut trei ani de atunci și încă merge la balet. Are visuri mărețe. Visează că într-o zi va fi cea mai “faimoasă” balerină a Operei Române.

Așadar, vinovată (cu ghilimele de rigoare) pentru un vis atât de frumos este păpușa Barbie Balerina.

Iar de vreun an am descoperit că mai are o pasiune ascunsă dobândită de la o altă păpușică Barbie pe care, de această dată, și-a dorit-o chiar ea. A văzut-o într-un magazin de jucării și nu s-a lăsat până când nu și-a convins tatăl să io cumpere. O păpușă Barbie medic pediatru. Așa că, acum pe lângă dorința imensă de a ajunge o balerină bună, visează și să fie doctor. Să trateze toți copilașii care suferă.

Ce concluzie am tras eu din tot ce v-am povestit? Că trebuie să fiu foarte atentă la toate jucăriile pe care i le cumpăr sau le primește fetița mea pentru e clar că acestea o influențează în deciziile ei, în pasiuni, plăceri etc. Iar păpușile Barbie carieriste au devenit printre preferatele mele pentru că e o ocazie excelentă ca Alexandra să afle mai multe lucruri despre fiecare meserie în parte.