Universul celor patru anotimpuri, pe înțelesul celor mici

editura casa

Tabloul naturii are alte nuanțe în fiecare anotimp, preocupările și activitățile oamenilor sunt diferite, schimbările fiind surprinse ingenios în paginile cartonate ale apreciatelor cărți din colecția Hoinari prin anotimpuri.

Aceste cărți sunt speciale, nu conțin text, ci ilustrații cuceritoare, gândite pentru a stârni interesul, curiozitatea și imaginația micilor cititor.

Pe baza ilustrațiilor din aceste cărți se pot inventa noi și noi povești interesante, interacțiunea părinte-copil contribuind la îmbogățirea universului cunoașterii celor mici, la cultivarea adevăratelor valori și la raportarea cu ușurință la situațiile reale.

Teatrul Dubee Doo

Cărțile sunt recomandate copiilor peste 2 ani, și pot fi răsfoite iar și iar pentru că sunt gândite în cele mai mici detalii, oferind un cadru armonios și modele demne de urmat.

Cărțile surprind scene din realitatea urbană, pe baza ilustrațiilor sugestive putând fi realizate diferite joculețe educative care vor contribui la dezvoltarea vocabularului, memoriei și capacității de concentrare ale micilor exploratori.

Cadrele prezintă aceleași locuri în fiecare anotimp, putându-se face foarte ușor diferența și puncta specificul fiecărei perioade din an, urmărindu-se evoluția și parcursul personajelor.

Spre exemplu, vara, în parc, este multă agitație, se serbează zile de naștere la cafenea, copiii se dau pe tobogan, aleargă și interacționează cu animalele și păsările de pe lac, în timp ce părinții citesc sau socializează.

Iarna, în același cadru, natura este lipsită de culoare, majoritatea animalelor sunt în adăposturi, iar copiii se bucură de zăpadă și patinează pe lacul înghețat.

Universul celor patru anotimpuri este bogat și extrem de atractiv, cărțile încurajând dialogul deschis, exprimarea propriilor preferințe și petrecerea unui timp de calitate împreună cu copilul.

Colecția Hoinari prin anotimpuri face parte din oferta bogată de carte pentru copii disponibilă pe site-ul Editurii Casa.