Ai un copil cu dislexie, disgrafie sau discalculie? Mergi la Conferința Internațională “Neuropsihologia tulburărilor specifice de învățare”!

Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universităţii din Bucureşti, Asociația București pentru Copii Dislexici si Asociația Română de Psihopedagogie Aplicată organizează, în perioada 18 – 19 noiembrie 2017, Conferința Internațională “Neuropsihologia tulburărilor specifice de învățare (TSI)”, ediția I.

La această ediţie, invitat special este Profesorul Philippe Roux (Facultatea de Științe Umane a Universității Aix-en-Provence, Franța), un nume de rezonanţă în domeniul tulburărilor specifice de învăţare şi al programelor de terapie destinate acestora.

Evenimentul are un caracter informativ și practic și se adresează atât specialiștilor (psihologi, psihopedagogi, medici), cât și cadrelor didactice și părinților copiilor care se confruntă cu dificultatea de a citi (dislexie), de a scrie (disgrafie) sau de a face calcule și raționamente matematice (discalculie), în ciuda absenței unei dizabilități intelectuale. Vorbim adesea despre copii inteligenți și talentați care sunt afectați de aceste tulburări specifice, dovadă stând un număr mare de personalități internaționale din diverse domenii de activitate care au fost diagnosticați cu dislexie și care au reușit să își depășească limitele.

“Vor fi abordate subiecte legate de identificarea copiilor cu TSI, terapia și, mai ales, suportul la clasă necesar acestora pentru a-i ajuta să compenseze dificultățile specifice în învățare”, spun organizatorii conferinței.

Pentru părinți, este o oportunitate minunată de a înțelege cum își pot ajuta copiii, care sunt bunele practici în domeniu, dar și care sunt drepturile acestora, conferite prin lege.
Vor fi discutate implicațiile implementării Ordinului Nr.3124/20.01.2017 privind aprobarea Metodologiei pentru asigurarea suportului necesar elevilor cu tulburări de învățare, provocări și oportunități în evaluarea și intervenția specifice acestor tulburări: dislexie (tulburarea cititului), disgrafie (tulburarea scrisului) și discalulie (tulburarea de calcul și raționament matematic).
Despre tematica evenimentului, program și alte informaţii despre conferinţă și invitați vă puteți informa pe www.dislexie.org.ro.