Burebista, restaurantul care-ți dovedește cât de bună poate fi bucătăria românească

burebista

În buricul Bucureștiului, la Universitate, în spatele Hotelului Intercontinental, am descoperit un restaurant care mi-a schimbat total percepția despre bucătăria românească, despre care credeam că nu o să mă uimească niciodată, în sens pozitiv cu nimic. Ei bine, „Burebista” mi-a dovedit cât de mult mă pot înșela uneori. Ba chiar mai mult, după cele două vizite (pentru că imediat după prima mi-am dorit să revin acolo cât mai curând și să degust și alte preparate care mi-au făcut papilele gustative să zâmbească instant) pot spune cu tărie că bucatele noastre tradiționale le dau clasă celor italienești, grecești, franțuzești și mai adăugați voi ce vreți pe această listă, atât timp cât sunt preparate de oameni care chiar se pricep la treaba asta. Iar aici se pare că au un chef de nota 10 pe care abia aștept să-l intervievez și să vă dezvălui și vouă măcar o rețetă, două din multele care-i încântă pe oaspeții Restaurantului Burebista.

Burebista, restaurantul care-ți dovedește cât de bună poate fi bucătăria românească

Fasolea cu cârnați,  carnea de mistreț, cerbul, prepelița, cârnații vânătorești, bulzul cu mămăligă, papanașii sunt doar câteva dintre preparatele de la Restaurant Burebista care m-au făcut să-mi doresc să retrăiesc această experiență culinară cât mai repede. Iar porțiile sunt mari, chiar pleci sătul de aici, nu ca în locurile în care abia dacă-ți găsești mâncarea în farfurie. Pentru asta le mai dau o bilă albă.

Burebista, restaurantul care-ți dovedește cât de bună poate fi bucătăria românească

Și nu doar mâncarea este excelentă aici. Am fost impresionată de servirea ireproșabilă și când spun asta nu exagerez cu nimic. Ospătarii foarte prompți, dar deloc agasanți și extrem de amabili în a explica cu ce ne putem răsfăța la ei. Din păcate, din ce în ce mai rar am parte de o servire măcar ok în restaurantele din Capitală, așa că m-am bucurat tare de această surpriză mai mult decât frumoasă.

Burebista, restaurantul care-ți dovedește cât de bună poate fi bucătăria românească

Acum cât mai e vară și vremea-i frumoasă, vă recomand să luați masa pe superba și generoasa terasă, însă dacă se nimerește vreo ploaie aprigă vă puteți retrage în restaurant, vă asigur că o să vă placă ambientul.

Așadar, acum că știți unde puteți mânca cu adevărat bine românește, vă invit să le faceți o vizită celor de la Burebista și să vă întoarceți cu feedback aici (printr-un comentariu la acest articol).