5 sfaturi pentru ca proaspeții părinți să poată dormi

Somn bebelusi

Bucuria venirii pe lume a unui copil este, cu siguranță, ceva special și ceva ce toți proaspeții părinți experimentează. Cu toate acestea, lipsa de somn, de asemenea, face parte din exepriența de a avea un copil și noii părinți abia dacă reușesc să se odihnească. Din fericire, există unele strategii și sfaturi pentru a-i ajuta să doarmă. Desigur, cu un bebeluș niciodată nu vei dormi de ajuns, dar aceste sfaturi vă vor ajuta cel puțin să vă odihniți suficient pentru a vă menține sănătatea.

1. Faceți cu schimbul.

Atunci când copilul începe să plângă, în general, se trezesc ambii părinți, chiar dacă numai unul se ocupă de copil. În primele două luni, cel mai probabil părinții se vor trezi de fiecare dată când micuțul plânge. Cea mai bună idee pentru ca părinții să nu sufere o mare lipsă de somn ar fi ca  mămica și tăticul să stabilească un plan despre cine se va trezi atunci când bebelușul plânge. Să aveți grijă de micuț pe rând este într-adevăr cea mai bună opțiune și ajută pe toată lumea să doarmă puțin mai mult.
[crp limit=”2″]

2. Dormitul  cu copilul.

Dacă aveți grijă de copil și sunteți obosit, iar copilul adoarme, atunci ar trebui să încercați să dormiți si dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să aveți parte de o bine-meritată porție de somn. Deci, dacă micuțul doarme dimineața, după-amiaza sau seara devreme,  și voi ar trebui să vă odihniți în acest timp, pentru că nu știi niciodată când se poate trezi cel mic.

3. Acceptați ajutor.

De obicei, atunci când apare un bebeluș, există o mulțime de oameni dornici sa vă ajute, de  la părinți, frați, prieteni și alți membri ai familiei. Deci, atunci când aveți cu adevărat nevoie de somn, acceptați o parte din ajutorul care vi se oferă. Faptul că bebelușul este în grija bunicii, și asta doar pentru câteva ore, vă permite să aveți parte de somnul atât de necesar.

4. Țineți copilul în camera lui.

În primele două săptămâni s-ar putea să vreți să țineți copilul într-un leagăn în camera voastră. Ar trebui să stabiliți cu medicul pediatru al bebelușului cu privire la când va fi în siguranță să mutați copilul în propria lui cameră. După ce ați făcut această schimbare, copilul ar trebui să doarmă în camera lui, nu cu părinții. De multe ori există tentația de a lăsa bebelușul să doarmă cu voi (părinții), dar acest lucru nu este sănătos nici  pentru copil, nici pentru mami și tati. Așa că, lăsați copilul să doarmă în pătuț, în camera special amenajată pentru el. Astfel, atunci cand bebelușul plânge, un părinte se poate ocupa foarte ușor de el, fără a-l deranja pe celălalt. Acest lucru permite proaspeților părinți să doarmă mai mult.

5. Hrăniți copilul înainte să mergeți la culcare.

În cazul în care copilul a dormit  mai multe ore, este aproape ora 23.00 și sunteți gata să dormiți și voi, pur și simplu treziți bebelușul pentru a-l hrăni. Cei mai mulți copii se trezesc în timpul nopții  pentru că le este foame, așa că, dacă-l hrăniți mai târziu, înainte de a merge și voi la culcare, este foarte probabil ca acesta să doarmă până dimineața devreme sau 6-7 ore. Acest lucru vă va permite să aveți parte de un somn continuu, chiar dacă nu atât de mult cât vă doriți.